Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zaključek plesne sezone plesalk društva AIA z rekordnim številom medalj

Plesalke AIA – Mladinskega centra Mengeš so sezono zaključile z odličnimi rezultati na tekmovanju Pleš' v Mengšu in z medaljami na mednarodnem odprtem tekmovanju Island dance competition v Malinski na Krku.
Odprto tekmovanje v street danceu Pleš' je letos potekalo že osmo leto zapored, pod taktirko glavne organizatorke Sanje Tomšič in z ekipo 18 mladih prostovoljcev, ki popolnoma samostojno pripravijo, izvedejo in vodijo ta dogodek. Letos je tekmovanje potekalo v soboto, 1. junija, v dvorani ŠD Partizan v Mengšu. Tekmovanja se je udeležilo 70 tekmovalcev, največ iz Mengša in Ljubljane. Potekalo je v pravem športno tekmovalnem duhu, ob spodbudi številnih obiskovalcev. Letos so se tekmovalci, poleg medalj, potegovali tudi za zlate gumbe, ki so jih sodnice podelile najboljšemu plesalcu tekmovanja, za najbolj izviren solo ali duo nastop v kategoriji pionirjev in mladincev ter za najbolj izviren kostum. Prejemniki zlatih gumbov so prejeli posebne praktične nagrade.

Zlati gumb so si iz našega plesnega kluba priplesale: Kaja Gorjup, Kaja Herman, Gina Zakrajšek in Tamara Ereš ter Eva Bauer, Manca Brezovnik in Tajda Jančar. Nagrado za najbolj izvirni kostum je prejela Rosvita Štempelj, naj plesalka tekmovanja PLEŠ' pa je postala Gina Zakrajšek.

9. junija je sledilo tekmovanje Island dance comptetition, ki je potekalo v Malinski na Krku. Za celoletni trud in redno treniranje so bile plesalke nagrajene z rekordnim številom medalj, saj so si priplesale 5-krat zlato, 6-krat srebrno, enkrat bronasto in enkrat četrto mesto.

Besedilo: Sanja Tomšič


Rezultati:
1. mesto: Kaja Herman (solo pionirji), Gina Zakrajšek (solo mladinci), Taja Mehle in Katja Kocijan (street pari mladinci), Manca Brezovnik – Pia Jerman – Tajda Jančar (trio člani), Kaja Herman – Lara Luna Pavlin (street pari pionirji)

2. mesto: Manca Brezovnik (solo člani), Enja Kosec in Sara Frankovič (street pari pionirji), skupina Minnies (hip hop pionirji), skupina Yes team (hip hop mladinci), Katja Kocijan (hip hop solo mladinci), Taja Franko (street solo mladinci)

3. mesto: Rosvita Štempelj – Una Bajramovič (street pari pionirji)

4. mesto: Tija Letonja – Lina Mehle – Kaja Gorjup (trio pionirji)



Oglejte si tudi