Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Mengeški skakalci že spet letijo kot naviti

Komaj se je dobro končala olimpijska zima 2017/18, že so se za smučarske skakalce iz SSK Mengeš začele priprave za novo sezono. Potem ko so več tednov krepili telesno pripravljenost in z različnimi vajami izboljševali svoje motorične sposobnosti, so konec aprila opravili prve skoke v letošnji pomladi.

Še predtem smo morali rokave zavihati tudi starši in skakalnice na Zalokah pod Gobavico pripraviti za skoke na plastični podlagi. Obenem smo delovno akcijo izkoristili tudi za to, da smo očistili in uredili okolico. Medtem varovanci Aleša Selaka pridno vadijo, iz dneva v dan pilijo tehniko in se pripravljajo za prve tekme, ki se bližajo z veliko hitrostjo. Tako jih že konec maja čaka tradicionalni pokal Zagorja v Kisovcu, zatem pa si bodo do začetka julija preizkušnje sledile domala iz vikenda v vikend. Tudi letos bodo sodelovali na mednarodni turneji štirih skakalnic za pokal Alpe-Jadran, na kateri so v zadnjih letih dosegali odlične rezultate in večkrat zapored osvojili lovoriko za najboljši klub. Izzivov jim tako spet ne bo manjkalo. Kakor tudi ne Anžetu Lanišku in Leonu Šarcu, obema državnima reprezentantoma iz SSK Mengeš. Lanišek je po novem član mlade skakalne slovenske vrste A, Šarc pa je v reprezentanci B nordijske kombinacije.

Ravno to obdobje je sicer najbolj primerno za uvajanje v svet smučarskih skokov, zato klub vabi medse vse otroke, ki bi se želeli preizkusiti v tem lepem športu. Za smučarske skakalce namreč ni letnih časov; pozimi se trenira na snegu, spomladi in poleti pa na plastični podlagi. V klubu se učijo zdravo živeti in tkejo prijateljske vezi. Vsi, ki bi se jim torej radi pridružili, lahko pišejo na elektronski naslov skijumping.menges@gmail.com, pokličejo na telefonsko številko 041/750-404 ali si pridejo pogledat naše junake na skakalnice v Zalokah vsak dan med 17. in 19. uro.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Simon Tomažič

Oglejte si tudi