Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

DEJAN ZARIĆ JE POSTAL SVETOVNI VICE PRVAK V KICKBOXINGU

Mlada slovenska reprezentanca v kickboxingu je na kadetskem in mladinskem Svetovnem prvenstvu od 28.8. do 3.9.2016 v konkurenci več kot 1.700 tekmovalcev iz 50 držav osvojila 17 odličji. Sven Hojs, Petar Spasenić in Tadej Kolander so postali novi svetovni prvaki. Naše barve sta zastopala Žan Podboršek in Dejan Zarić, ki je v svojem debiju na največjih tekmovanjih dosegel izjemen rezultat.
Aktualnemu evropskemu prvaku Žanu Podboršku to prvenstvo ne bo ostalo v najlepšem spominu, saj mu ni uspelo uresničiti napovedi in povezati oba največja naslova. Da je razočaranje še večje je ''neuspeh'' posledica nerazumnih okoliščin, ki so se zgodile. Ena od teh je žreb, ko je že v izločevalnih bojih prišlo do ponovitve finala z minulega evropskega prvenstva, (kjer je slavil Žan) in je bil tako, že v začetku tekmovanja, onemogočen nastop enemu od favoritov za končno zmago v nadaljevanju tekmovanja. Druga pa je ta, da se Žan ni boril le z predstavnikom Velike Britanije, kasnejšim svetovnim prvakom v kar treh disciplinah - Elijah Everillom, temveč tudi s sodniško ekipo na tatamiju, saj sta dva od štirih prihajala ravno iz britančeve ekipe. Kljub temu je bila borba zelo napeta in atraktivna, kjer sta oba borca dokazala, da sta v tej kategoriji na vrhu lestvice. Z velikim veseljem lahko pričakujemo še tretjo borbo, ki bo nedvomno pokazala kdo je vladar te kategorije.
Posebne pozornosti pa je bil deležen finale kategorije mladincev do 69 kg, kjer sta se pomerila dva predstavnika Slovenije, Dejan Zarić in Petar Spasenić. Oba slovenska finalista sta do finala s soglasnimi sodniškimi odločitvami v svojo korist suvereno premagovala konkurenco. V atraktivnem in do konca napetem zaključnem obračunu je naposled izkušenejši Spasenić s svojo odlično nožno tehniko uspel telesno močnejšemu in v borbi z bližine boljšemu Dejanu Zariču vsiliti borbo z razdalje in si s soglasno sodniško odločitvijo zagotovil naslov svetovnega prvaka. Dejan je tako osvojil naslov svetovnega vice prvaka in v svojem krstnem nastopu za slovensko izbrano vrsto dosegel uspeh kariere.

Neizmerna zahvala za podporo gre obema družinama, domačemu klubu, Občini Mengeš ter članom prijateljskega kluba Center iz Ljubljane, kjer sta Dejan in Žan trenirala pod vodstvom Igorja Packa, ki je omogočil idealne pogoje za vrhunske, dolgotrajne in naporne priprave priprave.

Besedilo in foto: Ivan Budimir

Oglejte si tudi