Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

3. OT za mladinke in mladince v namiznem tenisu

V Kidričevem je bil 10. februarja 3. OT R Slovenije za mladinke in mladince, na katerem je nastopilo 46 mladincev in 33 mladink iz 21 slovenskih namiznoteniških klubov. Mengšane je zastopalo sedem mladincev in šest mladink.
Mengeške barve so zastopale Katarina Stražar, Tara Kobetič, Brina in Živa Markič, Gaja Kobetič in Eva Šobar. Po predtekmovalnem delu, kjer so igrale v skupinah s štirimi igralkami, so se v finalni del tekmovanja uvrstile Katarina Stražar, Tara in Gaja Kobetič. Tara Kobetič se je uvrstila med 16 najboljših, odlična je bila Gaja, še kadetinja, ki se je prebila v četrtfinale. Za uvrstitev med štiri je izgubila z 1 : 3 proti kasnejši finalistki Lei Paulin iz Izole. Katarina Stražar je potrdila vlogo favoritinje. Do finala je izgubila le en set, v finalu pa je premagala reprezentančno kolegico Leo Paulin z rezultatom 3 : 1 in po zmagi na članskem turnirju še tretjič slavila med mladinkami v letošnji sezoni.

Pri mladincih so nastopili Rok Trtnik, Mitja Zavec, Rok Grad, Aljaž Goltnik, Dejan Jokič, Adam Rakun in Mark Šporar. V finalni del se je uvrstilo pet tekmovalcev. Dejan Jokič, Rok Grad in Mitja Zavec so se uvrstili na 9.–16. mesto, Aljaž Goltnik je v dvoboju za uvrstitev med štiri izgubil z Luko Breznikom in osvojil 5.–8. mesto, kar je za kadeta Aljaža odličen dosežek. Rok Trtnik je v mladinski konkurenci prvič osvojil naslov najboljšega. V četrtfinalu je premagal Mitjo Omerzela iz Novega mesta, v polfinalu Luko Breznika z Raven, v finalu pa tesno s 3 : 2 Taja Lavriča iz Arrigonija Izola in tako zasluženo osvojil prvo mesto!

Tekmovalce sta vodila trenerja David Orešnik in Žiga Zupan. Čestitamo!

 

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik

Oglejte si tudi