Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

26. državno prvenstvo za kadete v namiznem tenisu

8. in 9. aprila je NTS Mengeš organizirala 26. državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno, dvojice in mešane dvojice v Šporni dvorani v Komendi. Na prvenstvu je nastopilo 63 kadetov in 38 kadetinj. Mengeš je zastopalo 14 tekmovalk in tekmovalcev.

Tekmovanje je potekalo po predvidenem urniku po vodstvom delegata NTZS Jožeta Mlakarja, vrhovnega sodnika Janeza Stibriča, Tone Gostiša je opravljal naloge vodje tekmovanja, Žiga Zupan in Ana Tofant sta skrbela za računalniško vodenje rezultatov, Janez Erjavec pa je skrbel za koordinacijo sodnikov. Vlogo uradne napovedovalke je suvereno opravljala Ana Tofant.

Pred pričetkom tekmovanja je za vzdušje poskrbela Mengeška veteranska godba. Po odigrani državni himni je tekmovalke in tekmovalke ter obiskovalce v imenu Občine Mengeš pozdravil podžupan Bogo Ropotar, ki je tudi uradno odprl prvenstvo.

Najprej je potekalo tekmovanje v posamičnih kategorijah. V skupinah s štirimi tekmovalci so se pomerili vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščeni sta se uvrstila v finalne del tekmovanja. Tekmovanje dvojic in mešanih dvojic pa je potekalo na izpadanje.

V soboto je tekmovanje potekalo do osmine finala, mešane dvojice so odigrale do konce, dvojice pa do polfinala. V nedelo pa so se igrali preostali dvoboji.

 

REZULTATI tekmovalcev NTS Mengeš:

 

Kadeti posamezno:

Aljaž Goltnik, Dejan Jokič in Rok Grad so se uvrstili med 16 najboljših, Mitja Zavec pa se je uvrstil v finalno skupino.

 

Kadetinje posamezno:

3. - 4. mesto: Vita Kobetič, Tara Kobetič

9. - 16. mesto: Gaja Kobetič.

 

Kadeti dvojice:

5. - 8. mesto: Mitja Zavec-Rok Grad, Dejan Jokič-Aljaž Goltnik

 

Kadetinje dvojice:

2. mesto: Tara Kobetič-Vita Kobetič

5. - 8. mesto: Gaja Kobetič-Nuša Kadiš

 

Mešane dvojice:

3. - 4. mesto: Aljaž Goltnik-Anamarija Horvat, Tara Kobetič-Oskar Rosch.

 

Tekmovanje je v celoti uspelo tako po organizacijski plati kakor tudi rezultatsko, saj so Mengšane večinoma zastopali  mlajši kadeti.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Žiga Zupan

Oglejte si tudi