Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

1. Odprti turnir v namiznem tenisu - odlična organizacija in odlični rezultati

V nedeljo, 8. oktobra je Namiznoteniška sekcija Partizana Mengeš v Komendi organizirala 1. odprti turnir za člane in članice v sezoni 2017 – 2018. Turnir je v rangu državnega prvenstva, le da se igrajo samo posamični dvoboji. Katarina Stražar in Ana Tofant upravičili vlogo favoritinj, saj sta poskrbeli, da je bil finale mengeški.
Tekmovanje je odlično izpeljala preizkušena ekipa članov NTS Mengeš. Delegat in vodja tekmovanja je bil Jože Mlakar ob pomoči Toneta Gostiše, vrhovni sodnik Janez Stibrič, predstavnik organizatorja Dušan Osolin, računalniško vodenje, žreb  in obdelava rezultatov Žiga Zupan, vodja sodnikov Femi Šalja in 15 sodnikov NTS Mengeš, prevoz opreme Brane Vrhovnik, priprava dvorane starši igralcev. Prav vsi so zaslužni, da je tekmovanje potekalo pravočasno in brez pripomb udeležencev.

Na tekmovanju je nastopilo 25 tekmovalk in 50 tekmovalcev iz 20. slovenskih klubov, med njimi je bilo 5 tekmovalk in 12 tekmovalcev iz Mengša.

Predtekmovanje je potekalo v skupinah s štirimi igralci, kjer so igrali vsak z vsakim na tri dobljene nize. 1. in 2. sta se uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer se je igralo na izpadanje do konca na štiri dobljene nize.

Pri naših članih so se v finalni del tekmovanja uvrstili Andraž Avbelj, Matej Prezelj, Rok Trtnik, Tim Pavli, Klemen Jazbič in Aljaž Frelih. Odličen rezultat je dosegel Aljaž Frelih, ki je v osmini finala premagal 2. nosilca Tilna Cvetka iz Krke in nato v borbi za med štiri izgubil s Tilnom Novakom iz Krke.

Pri članicah pa so se uvrstile Katarina Stražar, Ana Tofant, Tara Kobetič in Vita Kobetič. Odlično predstavo je uprizorila mlada Vita Kobetič, ki je v skupini premagala vse tekmovalke, v finalnem delu pa je nato premagala še Mašo Harkai iz Puconcev, za uvrstitev med štiri pa nato z rezultatom 2:4 izgubila z drugo nosilko Leo Paulin iz Izole, ki je v prvem krogu premagala Taro Kobetič. Ana Tofant in Katarina Stražar pa sta brez problemov premagali vse tekmice v skupini.

V finalnem delu pa je nato Ana Tofant najprej premagala Leo Kadiš iz Mute, v drugem krogu Špelo Trelec iz Vesne, v polfinalu Aleksandro Vovk iz Krke, v finalu pa je izgubila s klubsko kolegico Katarino Stražar z rezultatom 0:4.

Katarina Stražar je v prvem krogu premagala Anino Selak iz Vesne, Nato Stašo Matis iz Puconcev, v polfinalu pa Leo Paulin iz Izole z rezultatom 4:2. V lepem in atraktivnem finalnem dvoboju je slavila mlajša Katarina Stražar z rezultatom 4:0.

Pokale najboljšim štirim so podelili novoizvoljeni predsednik magister Marjam Hribar in novoizvoljena sopredsednica Biljana Todorovič, v imenu organizatorja pa podpredsednik ŠD Partizana Mengeš Jože Mlakar.

 

Besedilo: MLAJ

Foto: Žiga Zupan

Rezultati:

Člani:

5. - 8. mesto: Aljaž Frelih

9. - 16. mesto: Andraž Avbelj, Klemen Jazbič

med 32: Matej Prezelj, Tim Pavli, Rok Trtnik

Članice:

1. mesto: Katarina Stražar

2. mesto: Ana Tofant

5. - 8. mesto: Vita Kobetič

9. - 16. mesto: Tara Kobetič

 

 

Oglejte si tudi