Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Obvestilo gospodarskim družbam v občini Mengeš

Glede na precejšnje povpraševanje po zaščitnih sredstvih, ki jih gospodarske družbe potrebujejo za svoje zaposlene, vam sporočamo, da Občina Mengeš in Civilna zaščita ne nudita zaščitnih sredstev za gospodarske službe. Za zaščitna sredstva v družbah je zadolžena družba sama. Po najnovejših navodilih, na dan 20. 3. 2020, s strani Uprave RS za zaščito in reševanje občinski štab Civilne zaščite zgolj zbira podatke o potrebnih zaščitnih sredstvih po družbah, in sicer na elektronskem naslovu: obcina.menges@menges.si.

Vlada je preklicala v ponedeljek 16. 3. 2020 objavljeno uredbo o prepovedi prodaje zaščitnih sredstev fizičnim in pravnim osebah, tako da je nekaj zaščitnih sredstev prav gotovo možno dobiti na prostem trgu.

Več informacij in navodil se nahaja na spletni strani nacionalnega inštituta za javno zdravje https://www.nijz.si/sl/navodila-za-delovne-organizacije-v-zvezi-z-novim-koronavirusom-sars-cov-2.

Civilna zaščita in občina sta zadolženi, da poskrbita za zaščitna sredstva za svoje zaposlene, za štab CZ ter za vse tiste osebe, ki bodo v sistem kakorkoli vključene v procese (npr. prostovoljci za pomoč pri oskrbi nujno potrebnih oseb, osebam, ki nudijo obvezno pomoč na domu ...).

 

Besedilo: Jure Šinkovec, poveljnik Civilne zaščite v Občini Mengeš

Oglejte si tudi