Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Novoletna čestitka Mengeške godbe

Praznični december je bil za mengeško godbo prijetno delaven, saj smo imeli dva nastopa in obilico vaj za naša božično-novoletna koncerta.
Decembrski dogodki, na katerih smo nastopili godbeniki in godbenice, so bili vesele narave. V sredo, 20. decembra, smo popestrili otvoritev novega gasilskega vozila pri naših mengeških gasilcih, nato pa v soboto, 23. decembra, po še zadnji vaji, presenetili našega klarinetista in blagajnika Igorja, ki je praznoval okrogli jubilej. Kljub mrazu smo z veseljem zaigrali, peli in plesali.
V torek, 26. decembra, smo že od jutra pripravljali oder in še zadnje podrobnosti za naša božično-novoletna koncerta, ki smo ju pred nabito polno dvorano v popoldanskem in večernem terminu pod vodstvom kapelnika Dimitrija Ledererja izvedli le z domačimi glasbeniki. Odličen solistični nastop sta izvedla klarinetist Miha Kosec in trobentač Alojz Kompan. Na klaviaturah nam je pomagala Teja Komar, s harmoniko pa se nam je v eni skladbi pridružil Klemen Stopar. Z godbo so zopet zaplesale tudi Mengeške mažoretke pod vodstvom Anite Omerzu Tome. Imeli smo tudi svoja povezovalca, in sicer Majo Keržič in Žana Avblja, našega novega predsednika, ki je nagovoril navzoče, se zahvalil vsem sodelujočim ter vse skupaj povabil, da se nam pridružite tudi na 34. prireditvi Pod mengeško marelo, ki jo organiziramo 17. februarja 2018 ob 19. uri v KD Mengeš. 

Novoletni pozdrav je 1. januarja 2018 kljub dežju tradicionalno uspel. Obiskali smo veliko naših podpornikov in poslušalcev ter jim z glasbeno čestitko zaželeli vse dobro. Če ljudski rek, da bomo vse leto delali to, kar smo delali na novo leto, drži, bomo godbeniki vse leto igrali, razveseljevali vas poslušalce in se imeli dobro v družbi dobro razpoloženih prijateljev. Naj bo tudi pri vas tako!
Srečno 2018!


Besedilo: Maja Keržič
Foto: godbeni arhiv




Oglejte si tudi