Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE - TLK 2019

Med17. in 26. majem 2019 bo že šestič potekal Teden ljubiteljske kulture. TLK v letošnjem letu v središče postavlja plesno dejavnost. Osrednja državna slovesnost bo potekala v Murski Soboti, 16. maja 2019, teden pa se bo zaključil z državnim srečanjem literatov Sosed tvojega brega 2019  v Ljubljani.

O PROJEKTU TLK

Teden ljubiteljske kulture je predstavitev ustvarjalnosti v sodobni družbi. Gre za promocijo ljubiteljske kulture v celoti, ki je tako globoko vtkana v našo družbo, da si tovrstno produkcijo vsak državljan ogleda dvakrat letno.

S projektom skrbimo za večjo dostopnost in mobilnost kulturnih dobrin. Vseslovenska akcija je namenjena podpori ljubiteljskim ustvarjalcem ter promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu. Več kot 107.000 prebivalcev Slovenije ustvarja v kulturnih društvih, med njimi so tudi naša kulturna društva, šole in vrtci.

Ideja promocije je, da se v Tednu ljubiteljske kulture jasno pokaže na pomen ljubiteljske kulture, s tem pa podpre številne ustvarjalne občane.

Za dodatna vprašanja in pojasnila v povezavi s projektom smo vam na voljo tudi na spodnjih podatkih.

Verjamemo, da skupaj lahko veliko naredimo za prijazno družbo!

 Več informacij na spletni strani: www.tlk.jskd.si

Oglejte si tudi