Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Ali si boš vzel čas zase?

V AIA – Mladinskem centru smo razmišljali, kdaj smo si nazadnje vzeli čas zase in usmerili pozornost v svoje notranje dogajanje? Ali morda to usmerjamo le navzven v zunanji svet in zanikamo, karkoli se pač že dogaja znotraj posameznika? Čas je za razmislek, ali ne bi bilo dobro za nas, da sprejmemo vabilo na zabavo, ki se dogaja v naši notranjosti.
Vsa neprijetna čustva in misli, ki smo jih potlačili v sebi, v resnici niso skrita. Ustvarjajo svoje tematske zabave. Posledice teh pa nosimo na mentalnem, čustvenem in fizičnem nivoju. Ne počutimo se dobro in vzroke težav iščemo zunaj sebe, ker je ta zabava za nas prenaporna, da bi se soočili z njenim kaosom. Skušamo le stišati njen hrup in glasnost, zaradi česar pa niti ne slišimo dobro bitja svojega srca. Ta pa čaka in čaka, da končno v sebi vzpostavimo red in mir ter prisluhnemo njegovemu bitju in klicu po naši pozornosti. Želi nam sporočiti, da si je treba vzeti čas zase, se ustaviti in ozavestiti svoje misli ter čustva, ki veselo poplesavajo v našem notranjem svetu.

Praks, ki pripomorejo k vzpostavljanju in ohranjanju ravnovesja, je veliko. Ena izmed teh pa je tudi joga. Z njeno pomočjo začenjamo poslušati svoje srce. V svojem ritmu in vztrajno. Z redno prakso vzpostavimo ljubeč odnos do svojega telesa in si dovolimo sprejeti vabilo na zabavo, ki se neprestano dogaja v naši notranjosti. Mogoče pa bomo presenečeni in bomo sprejeti z odprtimi rokami. 

Ozavestimo in sprejmimo vse, kar se v tem kaosu dogaja. Počasi … vse, kar smo daljša obdobja zadrževali v sebi, potrebuje tudi svoj čas, da se sprosti. Si boste vzeli čas zase?

 

Besedilo: Maja Maselj

Oglejte si tudi