Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Vsakodnevna škoda na skakalnicah ovira trening upov SSK Mengeš

V minuli (predolimpijski) zimi najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je imel kmalu po izteku sijajne sezone, prve celotne v obdobju pandemije novega koronavirusa, nov razlog za slavje. Domžalski rekorder, sicer član SSK Mengeš, je namreč pred slabim mesecem dni (20. aprila) praznoval 25. rojstni dan.

Po koncu uspešne zime 2020/21, ki jo je v skupni razvrstitvi za svetovni pokal končal na devetem mestu, si je »Žaba«, kakor ga pravzaprav vsi kličejo, vzel nekaj časa le zase in za svojo družino. Zatem se je že začel bolj ali manj zavzeto pripravljati za novo sezono, katere veliki vrhunec bodo olimpijske igre v Pekingu.


Načina dela – kot je dejal – ne bo bistveno spreminjal, še naprej ima pred očmi tudi visoke cilje. Da jih je sposoben uresničiti, je navsezadnje dokazal že večkrat, na koncu koncev tudi na februarsko-marčevskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu, na katerem je navdušil z bronasto kolajno na srednji skakalnici.

Za nameček se je Lanišek v prejšnji zimi še štirikrat zavihtel na zmagovalni oder med svetovno elito, manjka mu le še pika na i – prvo mesto. Toda glede na njegovo čedalje bolj stanovitno skakanje je le še vprašanje časa, kdaj bo prvič okusil tudi slast zmage v svetovnem pokalu.


Potem ko so za prvomajske praznike dobili nekaj prostih dni, so takoj po njih znova zavihali rokave tudi (naj)mlajši upi iz SSK Mengeš in se vrnili k pripravam za novo sezono. Letošnji začetniki pa so se že začeli spoznavati z doskočiščem na skakalnicah pod Gobavico, nekateri pa že tudi z zaletiščem, s katerega so že izvedli prve (od)skoke. Kdor bi se jim rad pridružil, je prisrčno vabljen na trening, glede katerega bodo vse informacije dobili na telefonskih številkah 041/767-397 (predsednik kluba Boštjan Ekart) ali 041/750-404 (trener Aleš Selak).


Na naše veliko razočaranje sicer iz dneva v dan opažamo, da objestneži delajo škodo na skakalnicah, tako da se spuščajo po doskočišču, plastično maso pa uničujejo tudi z metanjem velikih kamnov in celo razbijanjem steklenic, tako da je v izteku vse polno nevarnih črepinj. Poleg tega se nepridipravi izživljajo tudi nad brunarico in drugimi objekti, za nameček za seboj puščajo takšne in drugačne smeti. Zato vse, ki boste na skakalnicah opazili kaj nenavadnega, naprošamo, da nam to sporočite.


Besedilo: Š. M.

Foto:A.M.


Oglejte si tudi