Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Lanišek potrdil, da je št. 1. v Sloveniji

Tudi prejšnji mesec je prinesel obilo veselja v tabor Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš. Kajpak zaradi uspehov, ki so jih »orli(či)« izpod Gobavice kot za stavo nizali na skakalnicah po Sloveniji in tudi zunaj meja naše lepe države.

V absolutni konkurenci je blestel Anže Lanišek. Potem ko je v začetku septembra zanesljivo zmagal na tekmi za pokal Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Kranju, je domžalski rekorder tik pred iztekom minulega meseca vrhunsko pripravljenost kronal še z drugim mestom na preizkušnji za veliko nagrado FIS v Hinzenbachu, na kateri je moral med svetovno elito premoč priznati zgolj poljskemu asu Dawidu Kubackemu.

Uspešnemu septembru je »Žaba« postavil piko na i še z ubranitvijo zmage na »poletnem« članskem državnem prvenstvu v Kranju, na katerem je nastopil tudi 18-letni Taj Ekart in pristal na 24. mestu. Mladinski reprezentant iz Komende je imel sicer prejšnji mesec kar osem tekem; na prireditvi za pokal FIS v Kranju si je priskakal 41. in 39. mesto, v alpskem pokalu je v Oberstdorfu preizkušnji končal na devetem oziroma 38. mestu, v Libercu pa je bil osmi in deveti. Še pred tekmovanjem na Češkem se je Taj udeležil tudi slovenskega pokala v Kranju in se med mladinci, starimi do 20 let, izkazal z drugim mestom.

Med mlajšimi mladinci (do 16 let) je Nik Bergant Smerajc v pokalu Argeta (prej Cockta) slavil novo zmago, potem ko je bil vnovič najboljši v Kranju, Timo Šimnovec pa se je uvrstil na 11. mesto. V konkurenci kadetinj do 15 let je Živa Andrić četrtemu mestu iz Planice dodala še tretje v Žireh, med enako starimi kadeti pa je bil Alen Pestotnik enajsti in deseti. Na obeh prizoriščih so se za točke slovenskega pokala potegovali tudi kadeti, stari do 14 let, med njimi je Erik Tomažič skočil na peto in četrto mesto, Jaka Perne pa je zasedel 12. in deveto mesto.

Na preizkušnji mlajših kadetov (do 12 let) za pokal Gorenjske regije v Kranju je bil Maks Thaler Oben šesti, tri mesta za njim je pristal Tit Farič, Samo Tišler pa je tekmo končal na 11. mestu. Na prireditvi za alpsko-jadranski pokal v Sebenjah pri Tržiču je bil Maks enajsti, Tit trinajsti, Samo pa tik za njim.

Med dečki do 10 let je bil Luka Rozman šesti, med cicibankami (do 9 let) sta Vita Maček in Kim Žgavec druga za drugo pristali na petem oziroma šestem mestu, med enako starimi cicibani pa je bil Rene Rojec deseti in Tevž Bojc petnajsti. Med najmlajšimi pa sta se Ivo Jan Čebulj (do 8 let) in Tijan Gabrijel Modic (do 7 let) že na svojih prvih tekmah veselila zmag.

Vsi skupaj vabijo prav vse, ki bi prav tako radi enkrat poleteli kot orli, da se jim pridružijo na treningu. Vse potrebne podatke boste prejeli na telefonskih številkah 041/767-397 ali 041/750-404.

Besedilo in foto: Š. M. 

Oglejte si tudi