Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na dobrodelnem pohodu na Sv. Primoža je bilo za Šolski sklad Osnovne šole Mengeš zbranih 4.500 EUR

Regionalna revija Modre novice je v soboto, 19. septembra , organizirala že osmi dobrodelni pohod na Sv. Primoža. Zbrana sredstva, skupaj jih je bilo več kot 4.500 evrov, so namenili Šolskemu skladu Osnovne šole Mengeš. Pohoda se je udeležil tudi Milan Burkeljca, ravnatelj Osnovne šole Mengeš, ki je povedal: »Zadovoljni smo, da organizator pohoda nam oziroma šolskemu skladu zaupa in da so zbrana sredstva namenili prav Šolskemu skladu Osnovne šole Mengeš. Vesel sem množične udeležbe in da se je kljub ukrepom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, pohoda udeležilo veliko učencev, staršev in učiteljev. Prepričam sem, da bodo, tako kot vedno, vsa zbrana sredstva prišla v prave roke.«
Izvedba osmega dobrodelnega pohoda na Sv. Primoža je bila nekoliko okrnjena zaradi ukrepov, pa vendar so bili vsi pohodniki dobre volje in tudi v letu 2020 uresničili slogan »Dobra volja, dobra družba, dober namen«. Za prve udeležence je organizator zagotovil majice, letos v rdeči barvi, ovratne trakove, dobro kavo in na vrhu malico. Pohodniki pa so, tako kot vsako leto, prejeli tudi druga darila.

Udeleženci so pokazali, kaj je najbolj pomembno, še posebej v teh časih socialne distance – dobrodelna nota in dobra volja, dobra družba, dober namen. Skupaj so za Šolski sklad Osnovne šole Mengeš zbrali 4.500 evrov. Organizator se je na koncu dogodka zahvalil vsem udeležencem pohoda za zbrana sredstva, dobro voljo ter še posebej za dosledno upoštevanje pravil in ravnanja v skladu z navodili NIJZ. 

 

Besedilo: Tina Drolc

Foto: Klemen Brumec

Oglejte si tudi