Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Režim dela v Zdravstveni postaji Mengeš

V ambulantah družinske medicine in pediatrije Zdravstvene postaje Mengeš, se tudi v času epidemije Covid-19 trudimo sprejeti in obravnavati čim več bolnikov, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo. Vendar moramo pri tem zaposleni in bolniki spoštovati poseben režim dela v teh razmerah.

Da bo obravnava potekala čim bolj gladko, predvsem pa varno, prosimo, da spoštujete naslednja navodila:

 

1. Prvi stik z medicinsko sestro ali zdravnico naj bo po telefonu ali elektronski pošti.
2. Na kratko povejte, kakšne težave imate in dogovorili se bomo ali jih lahko poskušamo rešiti na daljavo, ali pa vas bomo naročili na pregled. Še posebej je pomembno, da nas vnaprej obvestite, če ste imeli v zadnjih dneh povišano telesno temperaturo, če imate kakršnekoli prehladne znake (kašelj, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu) ali prebavne motnje (driska, bruhanje)
3. V Zdravstveno postajo pridite le, če ste naročeni. Osebno naročanje trenutno ni možno.
4. Ob prihodu bodite točni, držite se ure, ko ste naročeni, ne prihajajte predčasno.
5. Ob prihodu pozvonite na zvonec vaše ambulante, medicinska sestra bo prišla po vas takoj, ko bo mogoče. Vstopate lahko le posamično. Spremljevalci so dovoljeni le izjemoma (otroci, starostniki)
6. Ob prihodu imejte nameščeno zaščitno masko, ki mora pokrivati usta in nos.
7. Ob vstopu v Zdravstveno postajo vas naprošamo, da si obvezno razkužite roke. Medicinska sestra vam bo izmerila telesno temperaturo in vas vodila do vaše ambulante.

 

Dodajamo še nekaj praktičnih napotkov, ki bodo olajšali komunikacijo in obravnavo, zaposlenim v ambulanti pa prihranili dragocene minute časa, ki ji bomo lahko namenili še drugim bolnikom.

Če nam pišete po elektronski pošti, vas vljudno prosimo, da nam čas za odgovor daste vsaj do konca naslednjega delovnega dne. Sicer se trudimo odgovoriti še isti dan, vendar včasih to žal ni mogoče. Med rednim delom večinoma nimamo časa prebirati še pošte in to storimo šele po zaključku ambulante, zato vas prosimo za potrpljenje. V sporočilu nam napišite vašo telefonsko številko, da vas lahko pokličemo, če je potrebno.

Kadar naročate bolniške liste za delodajalca, sporočite medicinski sestri natančne podatke (datume, ko ste bili odsotni z dela, ali gre za 8-urni ali skrajšan delovni čas, ali je bolniški stalež zaključen, ali pa ga nadaljujete v naslednjem mesecu ...).

Ko naročate recepte za stalno terapijo, napišite natančno, katera zdravila potrebujete, če jih naročate po telefonu, pa imejte pri sebi pripravljen natančen spisek zdravil, da jih boste sporočili medicinski sestri.

Hvala vam za potrpljenje in upoštevanje navodil.

 

Besedilo: zaposleni Zdravstvene postaje Mengeš

 

 

 

Ambulanta družinske medicine Melanija Nikić Gačeša
Tel. 724 39 90
E: ambulanta.gacesa@outlook.com

 

Ambulanta družinske medicine Gabrijela Kovač Mohar
T: 723 09 50
E: kovac.mohar@siol.net

 

Pediatrična ordinacija Andreja Borinc Beden
T: 729 10 30
E: andreja.borinc@siol.net

Oglejte si tudi