Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Občina Mengeš zgradila še zahodni pločnik na Kamniški cesti

Občina Mengeš je v mesecu septembru zgradila vzhodni pločnik na Kamniški cesti od naselja do novega bencinskega servisa Petrol. Po sprejetem rebalansu Proračuna Občine Mengeš za leto 2019 pa je pristopila in zaključila tudi z gradnjo zahodnega pločnika, v dolžini 60 m in širini 1,5 m. S tem se naselje povezuje z novim bencinskim servisom Petrol in vsem omogoča varnejši sprehod do izbranih poljskih poti.

V mesecu novembru je občina, po sprejemu rebalansa Proračuna občine Mengeš za leto 2019, pristopila k izgradnji pločnik na zahodni strani ceste. Sama gradnja je poleg pločnika, potrebnega izkopa, utrjevanja in nasipa, vgradnje robnika ter preplastitve, vključevala tudi urejanje brežin in zelenic ter izvedbo ponikovalnice za meteorne vode. Dela so bila načrtovana in izvedena tako, da so minimalno posegala v bližnje okolje. Pločnik v dolžini 60 m in širini 1,5 m je bil zgrajen v predvidenem roku. 

Gradnja obeh pločnikov na Kamniški cesti je pomembna za vse, ki se redno sprehajajo ali tečejo po bližnjih poteh na Mengeškem polju ter za vse obiskovalce novega bencinskega servisa družbe Petrol.

 

Besedilo in foto: Tina Drolc

Fotografija: arhiv Občine Mengeš

 

 

Oglejte si tudi