Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

S Sapramiško smo pomagali kosmatincem

Ker je december mesec obdarovanj, nismo pozabili niti na naše kosmatince. V duhu dobrodelnosti je AIA – Mladinski center Mengeš s krajevno knjižnico Janeza Trdine Mengeš in Društvom pravljična Frtina organiziral humanitarno akcijo za pomoč živalim.
Zelo smo bili veseli dobrega obiska, saj si je humanitarno predstavo ogledalo čez sto malih gledalcev in njihovih staršev, dedkov in babic. Predstava po knjigi Svetlane Makarovič, s številnimi pevskimi in plesnimi vložki, otrok ni pustila ravnodušnih.

Zbrali pa smo tudi veliko količino hrane, odej za muce in kužke ter nekaj igrač, ovratnikov ter posod. Z zbranim denarjem smo dokupili še mačji pesek ter hrano. Vsa zbrana sredstva je prevzela skupina veterinarjev zavoda SVSP – Slovenian Vets for Stray Pets. SVSP je neprofitna organizacija, ki poskuša izboljšati problematiko zapuščenih živali s tem, da jim nudijo sterilizacijo in kastracioe ter vso potrebno nego, zaščito in oskrbo. Organizirajo tudi izobraževanja za prebivalstvo in veterinarje v manj razvitih državah Evrope ter tudi v Sloveniji. 

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali, in vsem, zaradi katerih je bila akcija uspešna, ter veterinarjem, ki bodo poskrbeli, da bo za živali dobro poskrbljeno.

 

Besedilo: Barbara Ahačič Osterman in Sara Petrovčič 

Foto: Sara Petrovčič in Brane Tomšič

Oglejte si tudi