Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
0°C
JUTRI
2°C
-3°C

MIKLAVŽ NA DOBENU

Tudi letos je Dobeno, kljub volilnemu letu, obiskal Miklavž in morda prav zato z najštevilčnejšim spremstvom angelov in parkljev do sedaj, nismo pa še obveščeni, ali sta na to vplivala volilno leto in aktivna volilna spodbuda ali dober glas o preteklih miklavževanjih na Dobenu.

Kakor koli, volilna komisija, ki je zasedala v sosednjem prostoru, na isti lokaciji, je povedala, da niti Miklavž niti spremstvo niso prišli na volitve, so pa zato prišli v »veliko dvorano« Kmečkega turizma Blaž, ki je bila komaj dovolj velika, da je sprejela vse obiskovalce. Miklavž je v spremstvu štirih angelov in šestih parkljev prišel razveselit in obdarit prisotne otroke.

Kljub aktivnemu angažiranju naše kulturne animatorke v iskanju skupine za izvedbo otroškega programa oziroma igre za Miklavžev večer smo bili prepozni, saj so bili finančno dosegljivi izvajalci za naše turistično društvo že v začetku septembra vsi zasedeni. Zato je Meta vzela stvari v svoje roke ter uspešno organizirala in povezovala Miklavževo predstavo, ki je po mnenju prisotnih izpadla zelo dobro, vsekakor pa je bila mnogo cenejša. Kot »škratke Betke« so se je otroci zelo razveselili in z veliko vnemo sodelovali pri odgovorih na vprašanja v kvizu, ki ga je škratka pripravila za manjše in večje otroke. Otroke, ki so prvi pravilno odgovorili na zastavljena vprašanja, sta angela nagradila z bonboni, poleg tega je po prijaznem Miklavževem pozdravu otrok in nagovoru vseh prisotnih pomagala Miklavžu pri obdarovanju, da so vsi prijavljeni otroci prejeli darila, da ne bi dobri mož, ki so mu naočniki vseskozi uhajali na konec nosu, koga spregledal.

Miklavž je s praktičnimi, sladkimi in vitaminskimi darili, ki so bila zložena v otroških nahrbtnikih, obdaril več kot 70 otrok, poleg dobenskih je bilo prisotnih tudi precej okoliških, ki so se prijavili za miklavževanje na Dobenu, in vsi so se razveselili prejetih daril. Otroci so poleg darila dobili še čaj, odrasli pa 'kuhančka', ki sta ga postregla Zlatka in Pavle, in kdor si je še zaželel tople pijače, sta mu jo z veseljem še natočila in vsi prisotni so bili zadovoljni.

Še en lep dogodek, ki ga je organiziralo Turistično društvo Dobeno in je razveselilo obiskovalce, je za nami in glede na udeležbo, ki je na miklavževanju vsako leto večja, bomo tudi za naslednje leto ta dogodek uvrstili v svoj program. 


Besedilo in foto:

Tone Vidrgar


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi