Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Nakup zaščitne opreme za podjetja, COVID19  – javni poziv

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - Slovenski podjetniški sklad je objavil javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme in za nakup namenil 10.000.000 EUR. Na poziv se lahko prijavijo mikro, mala in srednja podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki so organizirane kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki ter zadruge. Prijavitelj mora imeti na dan oddaje vloge najmanj 5 zaposlenih (kot zaposlena oseba se ocenjuje tudi s.p.).

Podjetniki lahko pridobijo sredstva za nakup zaščitne opreme: 

  • Zaščitne obrazne maske (pralne  - do 4 € za kos ali za enkratno uporabo – 1 € za kos) )
  • Zaščitne rokavice (največ do 0,10 € za kos)
  • Razkužila (največ do 20 € na liter)
  • Termometer za merjenje telesne temperature (največ do 50 € za kos).

 

Prijavitelj prejme najmanj 1.000,00 EUR oziroma največ 9.999,00 EUR. Višina pavšalnega zneska za posamezni projekt lahko znaša največ zmnožek 200 EUR x število vseh zaposlenih na dan oddaje vloge, pri čemer se upošteva, da se ne sme presegati 9.999,00 EUR.

Obdobje upravičenih stroškov in izdatkov se prične od 12.3.2020 do 31.10.2020. Upravičeni stroški pri podjetju morajo nastati v času do oddaje vloge. 

 

Poleg upoštevanja pravila »De minimis«, se zahtevajo dokazila: 

  • Potrdilo o nakupu zaščitne opreme
  • Potrdilo o stanju števila zaposlenih.

 

Odobri se lahko največ ena vloga na posamezno podjetje, ki se odda izključno elektronsko preko portala SPS na povezavi. Celotna razpisan dokumentacija javnega poziva je objavljena na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada; na povezavi. Za več informacij lahko kontaktirate podjetniško svetovalko, Ireno Tonin. 

Kontakti:  irena.tonin@gzs.si, telefon 01 58 98 186, Gospodarska zbornica Slovenije. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

 

Besedilo: Tina Drolc

Oglejte si tudi