Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Nacionalni mesec skupnega branja

"Tisti, ki berejo, vidijo dvakrat dlje," pravi Meander. V Sloveniji številne ustanove, ki skrbimo za bralno kulturo in razvoj bralne pismenosti, že desetletja pripravljamo različne dejavnosti. Tudi letos se je Knjižnica Domžale pridružila projektu Nacionalni mesec skupnega branja /NMSB/, ki spodbuja branje kot vrednoto pri vseh generacijah bralcev. V tem času pripravljamo bralnospodbujevalne akcije in tako na najrazličnejše načine spodbujamo otroke, mladino in odrasle k branju.
NMSB se pridružuje evropski bralni kampanji EURead (Evropa bere), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi. V skladu z enim od ciljev pobude EUReads /Evropa bere/ vas pozivamo, da se nam pridružite pri 15 minutah tihega ali glasnega branja na dan.

Si želite popestriti dneve in se odklopiti od sveta, se sproščeno družiti ob knjigah? Pridružite se skupini bralnih navdušencev in z njimi delite nepozabne bralne vtise! V Knjižnici Domžale in njenih enotah pripravljamo srečanja bralnih skupin. Vabimo vas, da se nam pridružite.

 

Želimo si, da bi brale vse generacije.

V okviru Evropskega tedna športa in Nacionalnega meseca skupnega branja vas vabimo v Knjižnico Domžale. Za lažjo izbiro dobrih knjig smo pripravili priporočilne sezname. Berite z nami! Pridružite se projektoma Športna bralna značka ter Prestopanje meja: medgeneracijsko branje. Seznam gradiva za zgornja projekta najdete na spletu.

 

Besedilo: Barbara Ahačič Osterman

Oglejte si tudi