Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Poskrbi za svoje energijsko ravnovesje

V decembru smo se v AIA – Mladinskem centru preko Zooma povezali z navdušenci nad osebno rastjo. Govorili smo o energijskem ravnovesju in kako poskrbeti zanj oz. lahko rečemo zase.
Energijsko ravnovesje pomeni, da smo v stiku s seboj. Čutimo notranji mir in smo povezani z našo notranjo močjo. Smo pozorni na to, kaj nam prinaša v življenje radost in katere stvari in ljudje jo spodkopavajo. Če urimo svojo pozornost, slej ko prej opazimo, kdaj skrenemo s svoje poti. 

Ohranjanje energijskega ravnovesja pa je vse prej kot lahko delo. Ljudje smo kompleksna bitja. Ves čas se odzivamo na zunanje dražljaje, vsak občutek, misel, gib telesa je sprožilec, ki v naši notranjosti nekaj prebudi. In če to znamo opaziti in konstruktivno sprejeti tisto, kar pride na površje, potem smo na pravi poti, da v življenje vnesemo občutek zadovoljstva s samim seboj, miru in moči. Vse imamo znotraj sebe, soočiti se moramo le s svojimi senčnimi deli, ki zakrivajo našo čisto esenco in vladajo našemu toku življenja. 

Naj bo vodilo našega življenja notranji mir. Prepoznajmo, kdaj delujemo iz potrebe po dokazovanju, ugajanju in sprejetju. Naj to zamenjajo skrb zase, negovanje ljubezni in nežnosti do sebe. Prepoznajmo govor notranjega kritika, ki ves čas skrbi za našo negotovost in povečuje občutek pomanjkanja. Vsi imamo svojo edinstveno naravo, namenimo ji pozornost in kmalu bomo ugotovili, da imamo ogromno talentov, sposobnosti, ki jih lahko delimo z drugimi ljudmi in, da smo popolni takšni, kakršni smo. Občutki, ki kažejo na nasprotno, nam v resnici sporočajo, kje tiči naše delo. In kje tiči tvoje delo? 

Besedilo: Maja Maselj, učiteljica joge, gibanja in energijskih tehnik 

Foto: Brane Tomšič

Oglejte si tudi