Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje krajanov Dobena 2020

Letos smo člani turističnega društva in vaškega odbora na Dobenu že petič zapored združili moči in sredstva ter v soboto, 13. junija0, pripravili že tradicionalno prijateljsko srečanje in piknik za vaščane in člane TD Dobeno. Letos nas je skoraj tri mesece pestila korona in smo bili prikrajšani za različna druženja in srečanja, kar smo krajani pogrešali, zato smo namenili informiranju o dogodku in vabilom še dodatno pozornost, kar se je obrestovalo, saj se je srečanja udeležilo več kot sto krajanov in članov TD Dobeno.
Na skupnem sestanku UO TD in VO smo si pred dogodkom razdelili naloge in določili ekipe za posamezna področja, tako je bilo pred srečanjem že vse pripravljeno, oder za glasbo, mize in klopi, za udeležence ter stojnica za sprejem in dobrodošlico udeležencev, tudi »arafate« smo postavili, če bi nas presenetil dež, a vreme nam je bilo v soboto naklonjeno. Kmalu po 13. uri so začeli prihajati prvi udeleženci in bilo nas je vse več. Vsakega prišleka so ob prihodu pri stojnici pozdravili člani TD, jim ponudili pecivo in aperitiv, ki so ga prispevale naše vrle sovaščanke in sovaščani.

Naše druženje je tudi tokrat potekalo na jasi v gozdičku, pri Brigiti Herjavec in Damjanu Žuglju, ki sta nam znova prijazno ponudila prostor za ta dogodek. Poleg tega pa je bil Damjan tudi žarmojster, Brigita pa njegova glavna pomočnica, hvala obema za vajino prijaznost in pomoč. Prijetno okolje dogajanja je še dodatno prispevalo k prijetnemu počutju vseh udeležencev. Za veselo razpoloženje in ples pa je letos skrbel nekdanji član Viharnikov Grega Kren – Kr*en. Kljub neravnemu terenu je s pestrimi melodijami privabil "na plesišče" kar nekaj parov, ki jih teren ni motil.

V imenu TD in VO je prisotne pozdravil in nagovoril Tone Vidrgar ter jih seznanil z možnostjo, da si lahko krajani za razne dogodke, kjer bo zbranih več udeležencev brezplačno izposodijo mize, klopi in »arafate«, kar je TD Dobeno nabavilo v letošnjem letu. Posebej je pozdravil Jožeta Blažeja, ki se je udeležil srečanja, čeprav sedaj živi v Domu starejših v Trzinu, saj je on omogočil prvo srečanje Dobencev na svojem prostoru in srečanje je postalo tradicionalno. Zahvalil se je tudi vsem, ki so s svojim delom in prispevki pripomogli k organizaciji in izvedbi srečanja. Prisotne je pozdravil in jim zaželel prijetno druženje tudi mengeški župan g. Jerič, ki je malo z zamudo zaradi obveznosti prikolesaril na kraj dogajanja.

Udeleženci so se lahko vseskozi krepčali z dobrotami z žara in pecivom, ki so ga prinesle domačinke ter gasili žejo z različnimi hladnimi pijačami. Dobra in raznovrstna glasba s pesmimi, ki jih je izvajal Grega, vse to je prispevalo, da so marsikateri obiskovalci odšli kasneje, kot so planirali, saj se je druženje zavleklo pozno v noč. 

 

Besedilo in foto: T. Vidrgar

Oglejte si tudi