Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pomlad prehitela pustne maske

Na pustno soboto so se maske že tradicionalno zbrale na pustnem rajanju na ploščadi pred TVD Partizan. Na odru je otroke razveseljevala predstava MAČEK MURI IN MUCA MACA v izvedbi zavoda ENOSTAVNO PRIJATELJI. Starejše maske pa so se družile ob odru in obujale spomine na otroške pustne dneve. Ploščad so že tradicionalno stresli tudi kurenti iz Ormoža, ki so imeli v svojih vrstah že več mlajših kurentov kot pretekla leta. Prav najmlajše kurente so si najprej radovedno ogledovale tudi najmlajše maske, kmalu pa so se jim brez strahu približale in sledilo je skupinsko rajanje, ki je letos bolj kot pomlad napovedalo začetek posta pred Veliko nočjo.
Pustno rajanje na ploščadi pred TVD Partizan poteka že tradicionalno v organizaciji Občine Mengeš. Namenjeno je vsem otrokom in otrokom po srcu z občine Mengeš, ki se v pustnem času našemijo, da bodo skupaj lažje pregnali zimo. Pustno rajanje so letos začinil pustni flancati.

Med pustnimi maskami je bilo zaslediti kar nekaj tradicionalno slovenskih likov, Kekca in druge. Prevladovali so junaki iz filmov in risanka, navdušile pa so preproste in tudi bolj zahtevne domače preobrazbe.

Glede na temperature ob zaključku rajanja, ki se je začelo ob 9. uri, je pustnim maskam uspelo pregnati zimo. Pričakovan začetek posta pa so tudi vzele zares in pospravile vse domače flancate.

Maske je obiskal tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš, in jih na kratko pozdravil: »Zadovoljen sem, da se redno udeležujete pustnega rajanja, zato bomo s tradicijo nadaljevali tudi v prihodnjih letih. Vsem maskam želim veselo pustno rajanje, tako danes v soboto kot prihodnji teden na pustni torek.«


Besedilo: Tina Drolc

Foto: Edvard Vrtačnik

 

Oglejte si tudi