Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Izbran izvajalec za označitev omrežja obstoječih kolesarskih povezav in varnih kolesarskih poti med in v občinah Mengeš, Domžale, Medvode, Komenda, Trzin in Vodice

Občine Mengeš, Domžale, Medvode, Komenda, Trzin in Vodice so se povezale, da bi kolesarkam in kolesarjem v svojih občinah omogočile večjo prometno varnost v občini in pri prehodu med občinami. Skupaj so že izbrali izvajalca za označevanje, ureja pa se tudi vsa potrebna dokumentacija za izvedbo označitev.

Večjo prometno varnost za kolesarke in kolesarje bodo zagotovili z novo prometno signalizacijo in talnimi oznakami obstoječih občinskih cest in poti, izjemoma pa tudi regionalnih cest. Na občinah ugotavljajo, da povezovanje in označevanje kolesarskih poti ne pomeni le trajnostno obliko mobilnosti krajanov in s tem zdrav in aktiven življenjski slog, ampak omogoča tudi turistični razvoj na območju. Označene kolesarske poti bodo turistom poleg rekreacije omogočale tudi dostop do naravnih in kulturnih zanimivosti na območju vključenih občin.
Označevanje obstoječih kolesarskih poti koordinira Občina Domžale in se financira s projekta Mreža poti LAS, ki je pridobil finančna sredstva na razpisu LAS za mesto in vas, iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.


Besedilo in foto: Tina Drolc

Oglejte si tudi