Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Facebook skupina Mengeška 100krat je čez počitnice dobila nove zmagovalke

Facebook skupina je bila ustanovljena v začetku leta kot podporna za lažje druženje vseh pohodnic, ki redno obiskujejo, hodijo po številnih poteh na Mengeško kočo. Pobudnici sta bili vedno aktivni Maja Jerič in Nataša Vrhovnik Jerič. Pa vendar je na koncu družbeni medij spravil na Mengeško kočo kar nekaj »nerednih« pohodnic in omogočili nova poznanstva, nepozabne, skupne trenutke in druženje punc s pozitivno energijo. Skupina je hitro začela pridobivati nove člane in na prvo skupinsko mesečno srečanje se je puncam v skupini Mengeška 100krat januarja 2017, pridružila tudi Betka ŠtuhelMikolič, sicer redna pohodnica na Šmarno goro.

Skupina danes šteje več kot 48 članic, ki so iz Mengša, Kamnika in bližnje okolice. Prva je 100 vzponov na Mengeško kočo opravila Milica Tomšič, sledile so, Zlatka Zebec, Mojca Kolar, Pika Purnat, Milena Blejc in Helena Testen. Tokratna zmagovalka je Barbara Justin, aktivna pevka v Pevski skupini Rž, ki hodi na Mengeško kočo v spremstvu svoji treh fantov: »Če bi mi kdo na začetku leta rekel, da bom šla 100 krat na Mengeško kočo, mu ne bi verjela. Pa mi je uspelo. Hvala vsem. Bom nadaljevala.«

Blizu svojim 100 pohodom pa so tudi druge. Do konca septembra bodo članice določile tudi kazen za neizpolnjeno obljubo. Naslednje leto skupina načrtuje tudi pohod na najvišjo slovensko goro. Nekaj izzivov pa so že izpolnile, pridružile so se spomladanski čistilni akciji, pojedle zajtrk na Mengeški koči ob sončnem vzhodu, se bose po trim stezi sprehodile do Mengeške koče, se pridružile skupini, ki je opazovala sončni vzhod na Šmarni gori, na koči pripravile razstavo fotografij, ki so nastale med sprehodi na Mengeško kočo in še kaj bi se našlo. Bravo punce. Vabljene tudi nove članice!


Besedilo in foto: Tina Drolc

Oglejte si tudi