Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelnega teka "Tečem, da pomagam" v Arboretumu Volčji Potok se vsako leto udeleži več tekačev, že tradicionalno tudi župani in podžupani sosednjih občin

V začetku junija je na 8 lokacijah po Sloveniji potekala s vseslovenska dobrodelna akcija lionov LIONS »Tečem, da pomagam - tek z zavezanimi očmi«. V Arboretumu Volčji Potok so ga organizirali predstavniki domžalskega in kamniškega Lions kluba in skupaj s 150 tekači so zbrali 1.900 eur. Predali so jih predstavnikoma Občine Kamnik, podžupanu Mateju Slapar in Občine Domžale, podžupanji mag. Renati Kosec. Teka se je že tradicionalno udeležil tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš: »Dobrodelnost je zaradi številnih stisk vse bolj pomembna, zato se skupaj z župani in podžupani sosednjih občin teka udeležujemo že tradicionalno.«
Dobrodelni tek »Tečem, da pomagam« je bil v letu 2018 organiziram šestič, tokrat na dveh trasah na 5 km in na 10 km. Start in cilj sta bila v Arboretumu Volčji Potok, trasa pa je ponovno potekala po zeleni osi Kamniške Bistrice. Vsi udeleženci so s plačilom startnine pomagali slepim in slabovidnim otrokom ter pomoči potrebnim družinam in posameznikom.

Teka so se tradicionalno, za dober zgled vsem, udeležili župani in podžupani sosednjih občin, poleg Franca Jeriča, župana Občine Mengeš, še Peter Ložar, župan Občine Trzin, mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale in Matej Slapar, podžupan Občine Kamnik, ki so po končanem teku na posebnem poligonu z ovirami in z zavezanimi očmi preizkusili v hoji z belo palico.

V kulturnem programu Dobrodelnega teka »Tečem, da pomagam« so sodelovali Mengeška veteranska godba, Kamniške mažoretke, Veteranska Folklorna skupina Komenda, Žiga Jarkovič iz Društva slabovidnih in slepih pa je zaigral na diatonično harmoniko. Nemoten potek prireditve pa so zagotovili gasilci PGD Radomlje.

 

Besedilo: Tina Drolc

Foto: www.domzalec.si

 

Oglejte si tudi