Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

3. vaške igre v Loki pri Mengšu je, kljub napovedi slabega vremena, pozdravilo sonce

V nedeljo, 2. septembra, so na Športni ploščadi v Loki potekaleže tradicionalne 3. vaške igre. Z domačega terena, Loke pri Mengšu, so bile tri ekipe, Umetniki, ki so jih sestavljali člani Kulturnega društvo Antona Lobode, Kaskaderji, ki so jih sestavljali člani Športnega društva Loka, in Piromani, ki so jih sestavljali člani PGD Loka pri Mengšu. Tradicionalno so se jim pridružili Mengšani, v ekipi Drimtim, ki jo je sestavil župan. Nova je bila ekipa Hribovcev iz Dobena. 3. vaške igre, ki so potekale v osmih disciplinah, so se začele ob 12. uri in zaključile malo po 17. uri. Zmagala je ekipa Drimtim, drugi so bili Kaskaderji in tretji Umetniki. Ekipa novicev, Hribovci, je napovedala, da bodo prihodnje leto z okrepitvami izboljšali položaj.
V Športnem parku Loka je bilo v nedeljo, 2. septembra, zelo živahno že pred 12. uro, ko so se začele zbirati ekipe in so potekale priprave, izbor tekmovalcev za posamezne discipline. Ekipe so tekmovale v osmih disciplinah, prva je bila »žakelj«, druga »pink-ponk«, tretja »lov balonov«, četrta »3 v vrsto«, peta »jerbas«, šesta »hodulje«, sedma »pikado«, vseskozi pa je potekalo tudi vlečenje vrvi. Ekipe so imele na voljo tudi jokerja, ki je podvojil pridobljene točke in so ga morale vložiti pred začetkom discipline. Z jokerjem so največ točk dobili Umetniki.

V disciplini »žakelj« sta sodelovala dva tekmovalca, prvi je v vreči skakal predvideno dolžino, drugi ga je prijel za noge in vračala sta se kot samokolnica. Nato je enako ponovil še drugi tekmovalec. V tej disciplini je bila najboljša ekipa Umetnikov. Tekmovalci so pri skokih v žakljih pokazali vso moč, medtem ko so bili pri vožnji s samokolnico bolj previdni, pozorni na sotekmovalce. Na cilj je »samokolnico« najhitreje pripeljala ekipa Umetnikov.

V disciplini »pink-ponk« so morali tekmovalci pink ponk žogico spraviti po gasilski cevi in jo prinesti nazaj na start. Iz vsake ekipe so sodelovali trije tekmovalci. Taktika ekip je bila tu različna. Presenetljivo veliko dela z gasilsko cevjo, ki so jo sami izbrali, so imeli v ekipi PGD Loka pri Mengšu. Najhitrejša je bila ekipa Drimtim.

V disciplini »lovljenje balonov« so morali tekmovalci napihnjene vodne balone loviti s kuhinjskim servetom, en član ekipe je metal, dva sta na drugi strani lovila. Ekipe so bile neverjetno uspešne, saj so ujele večino balonov. V tej disciplini je bila najboljša ekipa Drimtim.

V disciplini »3 v vrsto« so morali trije tekmovalci v hulahop obroče, ki so ponazarjali mrežo 3 x 3, postaviti v vrsto tri puhaste žoge. Start je bil na eni strani igrišča, mreža na drugi. Ko so porabili žogice in če ekipa še ni imela postavljenih žogic v vrsto, je žogico lahko prestavil naslednji tekmovalec, ko je pretekel določeno dolžino. Z eksplozivnostjo, hitrostjo in taktičnimi postavitvami so v tej disciplini zmagali Piromani. 

V disciplini »jerbas« so morale ekipe v samokolnici voziti tekmovalca, ki je imel na žlici jajce, nato pa po isti dolžini še nositi jerbas. Sodelovali so štirje tekmovalci, prvi je sedel v samokolnici in nosil jajce na žlici, drugi in tretji sta vozila samokolnico vsak v svojo smer, četrti pa je nosil jajce v jerbasu. Z nošenjem jerbasa je navdušila ekipa Drimtim, kljub temu je jajce na cilj najhitreje prinesla ekipa Umetnikov.

S hoduljami so morali štirje tekmovalci, dva moška in dve ženski, prehoditi štiri dolžine. Najhitreje so vse štiri dolžine prehodili v ekipi Kaskaderjev.

V pikadu so vodje ekip v odmerjenem času pokali napihnjene balone. Najboljši je bil Matjaž Anžlovar, vodja ekipe Kaskaderjev.

V vlečenju vrvi so bili najboljši v ekipi Drimtim.  

Organizatorji so pripravili bogat srečelov ter pogostitev s hrano in pijačo. Prijetno druženje se je zaključilo z razglasitvijo uvrstitev in obljubo ekip, da prihodnje leto spet pridejo. Prireditev, ki jo je prijetno in s humorjem znova povezoval Tomaž Šinko, se je ob prijetnem druženju zaključila pozno popoldne.

Organizatorji 3. vaških iger so bili Športno društvo Loka, Kulturno društvo Antona Lobode in PGD Loka pri Mengšu. Prireditev pa so z materialnimi sredstvi ali rekviziti podprli Glaso, d. o. o.,  Atlantic group, Zavarovalnica Triglav, Poreber Silvo, Helios, d. d., Gostilna Ručigaj, Restavracija Feniks, Kalcer, d. o. o., in še nekaj drugih, ki ne želijo biti imenovani. Hvala vsem za podporo in pomoč ter seveda prijetno druženje.   

Besedilo in foto: Tina Drolc

 

Oglejte si tudi