Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Ljubljana bližja Komendi

Najbrž ste že sami ugotovili, da je iz Komende, recimo od gasilskega doma Komenda, do avtobusno-železniške postaje Ljubljana, 28 kilometrov. Če boste imeli srečo na poti iz Komende in potem od Vodic po avtocesti na Celovško... boste z avtom prispeli do omenjene avtobusno-železniške postaje Ljubljana recimo v dobre pol ure. Zakaj srečo? Ker se kaj hitro lahko zgodi, da boste na tej  relaciji na trenutke morali tudi počakati, ali čakati.

No, nam v ponedeljek, 18. februarja, na tej poti ni bilo treba čakati, saj smo se  iz Komende do cilja odpeljali z avtobusom. In to z avtobusom Arriva po novi avtobusni progi Komenda-Ljubljana-Komenda. Udeležili smo se namreč predstavitve, na katero je povabil župan Stanislav Poglajen, saj je bila Občina Komenda že pred časom podpornica pobude iz podjetij v Poslovni coni Komenda, da zaposleni v njej dobijo avtobusno povezavo do Ljubljane in iz Ljubljane do Poslovne cone, kjer so zaposleni.

Novinarji smo izvedeli, da je ta avtobusna proga odprta že dober mesec, da se  vsak dan vozi že kakšnih petnajst šolarjev in da se že vozi tudi nekaj zaposlenih iz Poslovne cone. Na pobudo župana pa so linijo podaljšali še v Komendo, ob razpisu za izbor avtobusnega prevoznika s strani Ministrstva za infrastrukturo je bilo izbrano podjetje Arriva iz Kranja.

Župan Občine Komenda Stanislav Poglajen in direktor Poslovne cone Matic Romšak sta sredi ponedeljkovega dopoldneva pričakovala najbrž večjo udeležbo in s tem tudi nekako bolj prepričljivo podporo z uresničitvijo pobude od koder je prišla. Predstavniki podjetja Arriva in ministrstva, ki so se pridružili vožnji pa so menili, da na začetku ne gre takoj pričakovati polno žog v nogometnih vratih.

Že jeseni, ko se bo število sedanjih 2500 zaposlenih v Poslovni coni povečalo za kakšnih 400 in čez pet let, ko jih bo recimo 5000, in bomo spoznali, da je z osebnim avtomobilom vendarle preveč potratno, zamudno, stresno, ... voziti se do blagajne v trgovini (beri do službe in domov), bodo avtobusi Arrive s 55 sedeži in prek 20 stojišči drugače obljudeni, je po končani vožnji ob vrnitvi v Komendo komentiral predstavitev direktor Poslovne cone Matic Romšak. In tudi župan Stanislav Poglajen je bil nekako pomirjen, ker Arriva in ministrstvo nista neučakano in nestrpno gledala na sedanji začetek nove avtobusne proge.

Sam pa sem pomislil, da so upokojenci pomemben odstotek občanov občine Komenda, ko sem se spomnil besed Milene iz Komende, ki se je ta dan peljala v Ljubljano na zdravniški pregled. Za nas, upokojence, je to res lepo in hvaležno pozorno od občine in vseh sodelujočih, da sedaj pridemo za 2 evra in 70 centov  (2,70 €) v pol ure iz Komende v Ljubljano.

A. Žalar

Oglejte si tudi