Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

10 let kapelništva, tekmovalni koncert in zlata godbenika

KD Mengeška godba se konec maja odpravlja na državno tekmovanje slovenskih godb. Do takrat nas čakajo intenzivne vaje v Prekmurju ter številni nastopi. Dva izmed godbenikov pa sta tekmovalni občutek marca že izkusila.
Mesec marec je bil rezerviran za godbene vaje po sekcijah. Imeli smo le en nastop, in sicer na veliko soboto po maši, ko smo zaigrali v cerkvi in nato še zunaj, saj je vstajenjska procesija zaradi nestabilnega vremena odpadla.
Zato pa so bili toliko bolj aktivni nekateri naši člani. V petek, 16. marca, sta imela v dvorani GŠ Mengeš samostojni koncert naša godbenika, klarinetist Miha Kosec in saksofonistka Teja Komar, ki ga je tokrat spremljala na klavir. Priredila sta glasbeni večer z naslovom Operna fantazija ter izvedla več koncertnih fantazij z motivi iz znanih oper.
Na glasbeno tekmovanje pa sta se minuli mesec podala dva naša godbenika, učenca GŠ Domžale. Klemen Juvančič se je udeležil 10. Mednarodnega tekmovanja in festivala za soliste in komorne skupine Svirél
2018 ter v kategoriji tolkal – Elementary osvojil 96 točk in zlato priznanje. Njegova mentorica je Katarina Kukovič, na klavir pa ga je spremljal Miran Juvan. V Srbiji pa je potekal 11. mednarodni glasbeni festival Arandželovac, kjer je Maja Keržič pod mentorstvom Urške Urbanija Žun in ob klavirski spremljavi Mihe Nagodeta v solopetju, kategorija III, prav tako s 96 točkami prejela zlato priznanje. 

Prvega aprila, ne to ni šala, pa je svojih prvih deset let kapelništva pri Mengeški godbi praznoval Dimitrij Lederer. Godbenice in godbeniki mu ob tej priložnosti iskreno čestitamo in upamo, da nas bo še dolgo uspešno vodil. Našo kvaliteto ter delo kapelnika pa lahko preverite na našem prvem koncertu po intenzivnih vajah, na katerem bomo predstavili tekmovalni program, in sicer v nedeljo, 22. aprila, ob 11. uri oz. po sv. maši v Župnijskem domu Mengeš. Vljudno vabljeni!

Besedilo in foto: M. K.






Oglejte si tudi