Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Zlata paleta ZLDS 2018 – trikrat bron: Leonida, Milica in društvo

Vseslovenski projekt Zveze likovnih društev Slovenije »Zlata paleta«, v katerem že tradicionalno sodeluje tudi Likovno društvo Mengeš, se je za leto 2018 sklenil z zaključno razstavo certificiranih del. Odprtje zaključne razstave je bilo v Delavskem domu v Trbovljah 17. novembra. V kulturnem programu se je predstavil duet OK, s slovensko popevko je prostor napolnil glas Saše Korun ob spremljavi pianista Marka Bezovška. V uvodnem nagovoru se je predsednica ZLDS Klavdija Sitar zahvalila vsem, ki so sodelovali in na kakršenkoli način pripomogli k delovanju zveze. Številne navzoče je pozdravila tudi županja Trbovelj Jasna Gabrič.
Letos je bilo oddanih na vse tematske razstave 449 del, od teh je bilo 46 nagrajenih s certifikatom kakovosti. Naše društvo je bilo letos zelo dejavno, saj so bila kar štiri likovna dela nagrajena s certifikatom kakovosti. Razstavljena so likovna dela »Kdo bo hitrejši«, akvarel Leonide Goropevšek, »Tihožitje«, suhi pastel Aleša Komana in kar dve deli Milice Tomšič »Sanje pijanca«, suhi pastel, in linorez »V genih je zapis«. Strokovna komisija je imela težko delo pri izboru, saj so certificirana dela odlične kakovosti.

Na prireditvi je predsednica ZLDS Klavdija Sitar podelila 6 zlatih, 6 srebrnih in 6 bronastih palet. Prijetno presenečenje je bila podeljena bronasta paleta Leonidi Goropevšek za njen akvarel »Kdo bo hitrejši«, kot tudi bronasta paleta Milici Tomšič za njen linorez »V genih je zapis«. Glede na številna oddana likovna dela na posamezne tematske razstave, prejete certifikate kakovosti ter kar dve bronasti paleti se je Likovno društvo Mengeš uvrstilo na tretje mesto najuspešnejših društev, ki sodelujejo v projektu »Zlate palete« ZLDS. Tako je že drugič prejelo bronasto plaketo.

Posebne čestitke Leonidi Goropevšek in Milici Tomšič za prejeti bronasti paleti, društvu za bronasto plaketo, Alešu Komanu za certifikat za njegovo »Tihožitje«. Vsem v društvu čestitke za uspeh in želja – s polnim elanom v nove izzive.

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi