Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

V Kulturnem domu Mengeš je "Svetlo temno" – likovna razstava

Spomladanski projekt Likovnega društva Mengeš je na svetlem. To je likovna razstava z naslovom »Svetlo temno«, ki so jo člani društva postavili v preddverju Kulturnega doma Mengeš. Odprtje razstave je bilo v sredo, 8. maja, ob 18. uri.
Predsednica društva Leonida Goropevšek je v nagovoru predstavila pristop k temu načinu likovnega upodabljanja in hkrati povedala tudi o tudi velikem mozaičnem stenskem projektu društva. Le-ta je sestavljen iz 15 platen 15 avtorjev  velikosti 60 x 60, postavljen v geometrijskih linijah, v svetlo temnem ritmu in skupaj predstavlja velikost 180 cm x 300 cm. Poleg te stenske postavitve so člani društva predstavili tudi 19 posameznih slik v različnih tehnikah od akrila, suhega pastela, lavirane risbe, kolaža.

Na razstavi sodelujejo: Lojze Burja, Majda Gartner, Leonida Goropevšek, Ana  Karo, Aleš Koman, Diana Korelc, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Barbara Rabič, Emanuela Rodica, Marjana Tavčar, Helena Testen in Milica Tomšič.

Obiskovalce je nagovoril tudi podžupan Občine Mengeš gospod Bogo Ropotar in pohvalil zavzeto aktivnost likovnega društva ter vse bolj kakovostna likovna dela in razstave.

Prireditev je popestril komaj sedemletni Gašper Pleško, ki je na svojo harmoniko »frajtonarco« zaigral nekaj znanih viž. Med drugim je tudi sedel na harmoniki in igral, požel je buren aplavz.

Razstava bo na ogled do 10. junija ob sredah med 10. in 12. uro ter med 18. in 20. uro. Ogled bo možen tudi ob dnevih predstav eno uro pred predstavo.

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

 

 

Oglejte si tudi