Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Uspeh likovnikov na Zlati paleti – dva certifikata kakovosti

V projektu Zlata paleta Zveze likovnih društev Slovenije in likovne sekcije KUD Polzela je bila pripravljena druga tematska razstava letos. Teme so skozi vse leto enake, in sicer zavito-oglato, ljubezen in svetlo-temno. Odprtje razstave je bilo na gradu Komenda na Polzeli 24. aprila ob 18. uri. Predsednica ZLDS Klavdija Sitar je pozdravila navzoče, predsednik KUD Polzela Marko Slokar je v pozdravnem nagovoru pohvalil vse sodelujoče in izrazil ponos, da lahko gostijo tako kakovostnorazstavo na gradu Komenda.
Predstavnik strokovne komisije za izbor del, akademski slikar in grafik, specialist mag. Todorče Atanasov, je dejal: »Sodobno slikarstvo omogoča avtorjem več avtorske svobode v njihovem izražanju. To so pokazala tudi izbrana dela preko svoje izpovednosti, ideje, duhovnosti, skozi obliko, vsebino in likovne znake abstraktnega razmišljanja, ekspresivnosti, ki je grajena preko linije barve, poteze, spontanosti in navdiha … Na ta način se je pokazala tudi kakovost izbranih del v tej tematski razstavi. Kot je nekdo zapisal: umetnina je obenem srečanje duhovne moči umetnika in gledalca.«

Likovno društvo je tudi tokrat sodelovalo kar z desetimi likovnimi deli devetih avtorjev. Tričlanska strokovna komisija je med 160 likovnimi deli izbrala 51 del za razstavo. Med njimi so se uvrstila dela šestih članov društva: Leonida Goropevšek, Aspektiva, akril; Aleš Koman, V vetru, akril; Binca Lomšek, Naprej od daleč, mešana tehnika; Špela Magister, Tam nekje, mešana tehnika; Barbara Rabič, Tera, olje; Milica Tomšič, Igra narave, akril.

Za uvrščena likovna dela so avtorji prejeli priznanja, Aleš Koman in Binca Lomšek pa sta prejela certifikat kakovosti, Aleš za svoje delo V vetru in Binca za svojo sliko Naprej od daleč. Čestitamo vsem sodelujočim, še posebej uvrščenim na razstavo in prejemnikoma certifikatov.

 

Besedilo in foto: J. Šmon

Oglejte si tudi