Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
21°C
15°C
JUTRI
25°C
14°C
Deli
4313

Tudi letos likovniki v Grožnjanu

Mednarodni letos že 26. Ex tempore Grožnjan je potekal od 26. do 29. septembra. Likovno društvo Mengeš že vrsto let redno sodeluje na tem mednarodno priznanem festivalu umetnosti v Istri. Oddanih je bilo kar 235 likovnih del čez 200 sodelujočih umetnikov z vseh vetrov. Letos je sodelovalo enajst članic društva s svojimi likovnimi deli, in sicer: Leonida Goropevšek, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Irena Novak, Barbara Rabič, Mira Resnik, Emanuela Rodica, Helena Testen in Milica Tomšič.

Likovna dela smo članice ustvarjale od četrtka po žigosanju platen, v nedeljo pa smo jih obesile na fasade hiš tega starega istrskega mesta umetnosti. Sonce je kmalu pregnalo jutranje meglice po okoliških gričkih, zasijali so v vsej svoji jesenki lepoti. Ulice so bile polne obiskovalcev, ki so uživali v lepem vremenu in ogledovali slike na kamnitih fasadah. Mesto umetnikov Grožnjan je krasilo veliko različnih del, prav tako pa tudi različnih tehnik in tematik. Številni umetniki tega mednarodnega festivala so si poiskali prostor, kjer bi njihovo delo prišlo še posebej do izraza in kjer bi ga ljubitelji likovnega upodabljanja opazili. Spremljajoče prireditve so še popestrile dogajanje v tem starem istrskem mestu.

Letos je prvič sodelovala tudi nova članica našega društva Mira Resnik, ki je na veliko presenečenje prejela »nagrado sodelujočih umetnikov« za svoje likovno delo »Teksture«, za to prestižno nagrado ji iskreno čestitamo.

Čudovito vreme in vzdušje na tem umetniškem griču s starim mestom Grožnjan, ki je poznano daleč naokoli po svojem tradicionalnem ex temporu, je na udeleženke vplivalo tako, da bodo še bolj zavzeto ustvarjale, saj so si nabrale vtisov  za nove likovne izzive. Prav gotovo se ga bodo tudi prihodnje leto aktivno udeležile ex tempora.

Besedilo in foto: Binca Lomšek

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi