Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Refleksije – fotografska razstava Bince Lomšek v Kranju

Članica Likovnega društva Mengeš je v galeriji Bala skupaj z JSKD OI Kranj pripravila 30 fotografij z naslovom Refleksije. Odprtje je bilo v četrtek, 21. februarja, ob 18. uri.
Predstavnica JSKD OI Kranj Slavica Okorn je v pozdravnem nagovoru na kratko opisala, kako aktivna je umetnica Binca Lomšek na več področjih. Ni le fotografinja, je tudi slikarka, pesnica, novinarka, predvsem je vsestranska ustvarjalka z veliko energije, volje in ambicije po iskanju novega, zanimivega in popolnejšega.

Še posebej blizu ji je fotografija, za kar je prejela številne nagrade in priznanja na natečajih po Sloveniji. Njene fotografije krasijo scenografijio TV SLO in POP TV. Najbolj je ponosna na eno od prvih fotografij, ki bi jo lahko uvrstili na to razstavo, z naslovom Kje si zombi?. Zanjo je prejela srebrno paleto Zveze likovnih društev  Slovenije. To razstavo je pripravljala dobro leto.

Kot refleksijo na prihajajočo pomlad je razstavo popestril obisk še ne šestletne vnukinje, za katero je pred tremi leti izdelala kompletno opravo za kurenta z masko vred. Mala kurentka je plesala med številnimi obiskovalci malo zadržano, verjetno zato, ker bo pust šele prišel.

Binca je tudi pesnica, tako je ob  zaključku prebrala pesem Volčje testo, ki jo je posvetila pokojnemu pisatelju, dramatiku in esejistu Marjanu Rožancu, sodelavcu, ob katerem je spoznavala lepoto besede.

Razstava bo na ogled do 13. marca po predhodni najavi po telefonu 04/201-37-32.

 

Besedilo: J. Šmon

Fotografije: Lojze Burja

 

Oglejte si tudi