Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Razstava Milice Tomšič v Mestni kavarni, Majde Gartner v Trdinovem hramu in literarni večer ter likovna razstava ob 100-letnici smrti Frana Maslja Podlimbarskega

V septembru smo člani Likovnega društva Mengeš pričeli z intenzivno dejavnostjo. Tako je prvi jesenski mesec precej natrpan z udeležbami članov na raznih natečajih, ex temporih, postavljajo se razstave, zadnje oddaje del za Zlato paleto, Sprehod ob Pšati v okviru sejma v Mengšu …
Milica Tomšič je že  v začetku meseca postavila na ogled svoje čudovite muze in tihožitja v Domu starejših občanov Ljubljana Moste-Polje. Te dni pa je Milica razstavila svoja likovna dela v  suhem pastelu še v Mestni kavarni Mesing bar v Mengšu. Njene muze so njen atribut, posebne in prav njene, a vsaka nosi svoje sporočilo. Poleg treh slik muz razstavlja tudi sedem fotografij utrinkov iz Mengša, ki razveseljujejo oko ob pogledu nanje. Tudi v fotografiji je Milica zelo dobra in najde izjemne motive.

Majda Gartner, nekdanja Mengšanka, je popestrila stene Trdinovega hrama s svojimi likovnimi deli. Čeprav še ni dolgo članica društva, je že prejela za svoje delo certifikat kakovosti ZLDS. Poleg slikanja se ukvarja tudi z oblikovanjem nakita iz fimo mase. Sodeluje in predava na raznih seminarjih.  V maju je predavala na delavnici v Beogradu in je v širšem prostoru zelo prepoznavna.

V podružnični šoli Krašnja sta v petek, 22. septembra 2017, KUD Fran Maselj Podlimbarski in JSKD IO Domžale  skupaj s Slovensko matico ob 100-letnici smrti pisatelja Frana Maslja pripravila razstavo. Na njej sodelujemo tudi člani Likovnega društva Mengeš. Ustvarjali smo na temo domovina, domoljubje, moja dolina in mati. Svoja likovna dela smo prispevali Irena Gorenc, Ani Karo, Dari Korošec, Martina Kozamernik, Binca Lomšek in Helena Testen. Ob tem dogodku je KUD Fran Maselj Podlimbarski izdal publikacijo v spomin na pisatelja, v kateri je Vera Beguš  izbrala fotografije in opisala pomembne osebnosti iz njihovega kraja ter nekatere druge znamenitosti iz Črnega grabna ter življenjsko pot pisatelja, ki je pomembno zaznamoval te kraje.

 

Besedilo: Binca Lomšek

Foto: Majda Gartner, Milica Tomšič, Binca Lomšek

Oglejte si tudi