Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Sprehod ob Pšati, razstava del s tabora in zadnja tematska razstava iskanja

Odprtje zadnje izmed tematskih razstav v projektu Zlata paleta ZLDS »Iskanja« je bilo 22.9.2017 v organizaciji ZLDS in Zavoda za kulturno integracijo in socializacijo ARS VIVA. Razstava je bila nekaj posebnega, kot je bil tudi kulturni program v Galeriji Žaga na izviru Velikega Obrha na Vrhniki pri Ložu. Iskanja od avtorja zahtevajo poglobljeno razumevanje prostora, materiala, vsebinskih pomenov, in simbolike. Le 48 del je prispelo na oceno, strokovna komisija je izbrala za razstavo 31 del, med njimi je bil tudi kip našega kiparja Lojzeta Burje »V transu«, za katerega je prejel certifikat kakovosti. Strokovna komisija je ugotovila, da likovniki premalo poglobljeno iščejo nove poti, materiale, načine …
Sočasno je bila postavljena tudi razstava likovnih  del projekta ZLDS,  7. tabora ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije, ki je potekal v organizaciji ARS VIVA  2.7.2017. Tabor podpira tudi JSKD pridobiva na pomenu in ima svoje mesto na koledarju likovnih prireditev v Sloveniji. Leonida Goropevšek, Binca Lomšek, Sergej Macura in Boris Pospihalj so se udeležili tabora, njihova dela so na razstavi v galerijah Youth hostel Ars viva v Starem trgu pri Ložu do 22.oktobra.

 

Galerija na prostem »sprehod ob Pšati«

Tradicionalni sprehod ob Pšati je potekal v soboto 23.9.2017 v sklopu sejma v Mengšu. Pravi sejemski vrvež se je dotaknil tudi razstavljenih likovnih del, obiskovalci so z zanimanjem ogledovali slike, saj je bilo na 18  stojalih kar 76 slik člana in članic našega društva ter dveh gostij. Razstavljali so; Lojze Burja, Majda Gartner, Leonida Goropevšek, Ani Karo, Diana Korelc, Dari Korošec, Martina Kozamernik Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Barbara Rabič in Milica Tomšič, ter gostji Ela Moravec in Majda Šilar iz TD Kanja Trzin. Kljub nestanovitnem vremenu je bilo vsaj suho, pa tudi sonce je posvetilo, da je bila množica slik lahko razstavljena in na ogled mnogim obiskovalcem sejma.

Besedilo in foto:  Binca Lomšek

Oglejte si tudi