Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Razstava v stavbi Slovenskih železnic v Ljubljani in "Galeriji na prostem 2018" Novo mesto

V avli upravne stavbe Slovenskih železnic na Kolodvorski ulici 11 v Ljubljani je Likovno društvo Mengeš 8. oktobra postavilo razstavo likovnih del 14 članov in članic društva. Razstavljenih je kar 36 likovnih del različnih tehnik in tematik ter stilov. Na ogled so postavljena likovna dela od realizma, impresije, modernega pristopa, ikone …
Razstava, ki bo na ogled do 3. novembra, je naletela na zelo dober odziv obiskovalcev in prejela številne pohvale, predvsem za kakovost slik, raznolikost in izvirnost. Takih pohval si v društvu želimo, saj nam dajejo novo energijo in potrjujejo našo usmerjenost v nove izzive in modernejše pristope. Zato smo vedno veseli, če nas kdo povabi v svojo galerijo.

LKD Mavrica Novo mesto je organizator mednarodne slikarske razstave »Galerija na prostem 2018«. Odprtje razstave je bilo v četrtek, 11. oktobra, ob 17. uri v atriju knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Razstavljenih je kar 36 likovnih del, ki so jih avtorji podarili in bodo na dogodku tudi donirana Gimnastičnemu društvu Novo mesto. Razstavo je uradno odprl župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Na tej mednarodni likovni prireditvi sodelujeta tudi dve članici našega društva, Leonida Goropevšek s sliko »Megla nad Krko« in Binca Lomšek s sliko »Jasnovidka«, kar pove, da člani Likovnega društva Mengeš delujejo tudi dobrodelno.

Besedilo: Binca Lomšek

Foto: Lojze Burja in Binca Lomšek

Oglejte si tudi