Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

PRVA LIKOVNA KOLONIJA »PODOBE NOVEGA KLOŠTRA SKOZI ČAS«

Na povabilo likovne sekcije Kulturno umetniškega društva Polzela je šest likovnikov iz Likovnega društva Mengeš sodelovalo na prvi likovni koloniji »Podobe Novega Kloštra skozi čas«. Skoraj trideset likovnikov je skupaj upodabljalo podobe nekdanjega samostana, ki stoji že od leta 1452.
Njegova burna in bogata preteklost je ustvarjalcem burila domišljijo. Samostan oziroma graščina  je preživela napade Turkov, uporov kmetov, udara strele in posledično požiga ter sesutja zvonika, do več menjav lastnikov, vojne… Zdaj je graščina delno obnovljena in jo preurejajo v konferenčni center.

Prijatelji KUD Polzela so nas zelo lepo pričakali in odlično pogostili, saj smo jedli kot grofje v čudoviti jedilnici izjemno okusno, carsko kosilo. Seveda smo najprej v senci grajskega poslopja, pod oboki graščine  in lipe sredi dvorišča postavili svoja stojala ter se zatopili v delo. Nastajale so podobe graščine in njene okolice, zvonika, detajlov zgradbe … Vsak je našel svoj likovni izziv in se izrazil na lasten način s svojo likovno besedo.

Čudovito vzdušje v objemu hladnih grajskih zidov in krasno vreme je botrovalo nastankom novih likovnih del, ki bodo čez teden dni  20.6.2017  ob 16.00 uri razstavljena na grajskem dvorišču.

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi