Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

PEVSKI VRHUNEC V KOMENDI

Komendski župnik g. Zdravko Žagar je pri oznanilih v nedeljo, 6. januarja, med drugim povedal, da sta Domžalski komorni zbor in Mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika izrazila željo po sodelovanju s  komendsko župnijo. Povedal je tudi, za kakšno sodelovanje gre: njihovo petje med »deseto« mašo naslednjo nedeljo, 13. januarja, in koncert božičnih pesmi po maši.

Tako, kot je napovedal, je tudi bilo. Polna cerkev komendskih župljanov in drugih obiskovalcev maše je že ob prvi pesmi, zapeti na koru, in igranju na orgle, začutila, da so tokrat na koru izvrsten organist in pevci, čeprav veljajo domačim organistom in cerkvenim pevcem vse pohvale in priznanje. Za orgle se je usedel organist Aleš Sedušak, ki je po maši kot zborovodja dirigiral zbranim kamniškim in domžalskim pevcem, kot prvi dirigent pa zborovodja Gregor Klančič.

Lepo petje in dovršeno igranje na pred leti temeljito obnovljene orgle je pritegnilo številne vernike, da so po maši prisluhnili še 13 izbranim božičnim pesmim skladateljev Avgusta Cererja, Cirila Vremšaka in Ubalda Vrabca ter priredbam Ubalda Vrabca, Egija Gašperšiča in Damijana Močnika. Kot zadnji, dodatno – Sveti noči.


V koncert je uvedla in ga sklenila pevka in povezovalka Jana Lamberšek Starbek. Posebej je povabila k darežljivosti do bližnjih. Pevci so to naredili s podaritvijo lepih rož nekaterim udeležencem koncerta, najbolj pa z zanje prepoznavnim in najlepšim darilom – božičnimi pesmimi. Z njimi so izpričali, da so med najboljšimi pevskimi zbori v Sloveniji, obiskovalci maše in koncerta pa so jih nagradili z navdušenim ploskanjem. Tega na koncu kar ni hotelo biti konca, kar pomeni, da si Komendčani tako lepega petja in pesmi še želijo. Med njimi še posebej ljudskih božičnih pesmi iz Kamnika in okolice.


Fotografije: Jožef Pavlič

 

Oglejte si tudi