Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
17°C
-2°C
JUTRI
15°C
-3°C
4945

"Nekaj je v zraku" preddverja Kulturnega doma Mengeš

To je naslov prve letošnje redne razstave Likovnega društva Mengeš, na kateri se predstavljata članici društva, vsestranski umetnici Majda Gartner in Dari Korošec. Odprtje razstave v preddverju kulturnega doma je bilo 14. marca ob 18. uri. Na stenah te »galerije« obiskovalci lahko občudujejo 30 likovnih del dveh avtoric, ki vsaka v svoji likovni govorici pripovedujeta in razkrivata rešitve likovnih tem.

Da sta razstavljavki res vsestanski, pove dejstvo, da sta skupaj s predsednico društva Leonido Goropevšek, ki je povezovala prireditev, sami pripravili recitacije pesmi Ivana Cankarja in Toneta Pavčka. O njunem delu je spregovoril mentor Lojze Kalinšek.

Majda Gartner je članica društva šele četrto leto. Že v osnovni šoli jo je veselilo likovno izražanje. Po vključitvi v društvo je sodelovala na skupinskih društvenih projektih Ikona, Mandala, Rdeča, Stol in Intima. Poleg tega sodeluje tudi v projektih Zlate palete Zveze likovnih društev Slovenije, kjer je dosegla lepe uspehe. Uspešna je tudi pri oblikovanju s polimerno glino, s katero izraža svoje mladostne zamisli in uresničuje sanje.

Dari Korošec, ki je dolgoletna članica društva, je v svojem poklicu spoznala lepoto ustvarjanja s tekstilom, ki mu je še danes zvesta, tudi v likovnem izražanju. Prava umetnica je tudi v ročnih delih. Skozi vsa leta je svoj pogled na razne likovne izzive iskala in uspešno upodabljala v kolažu. Pod mentorskim vodstvom se je izražala tudi v drugih tehnikah. Sodeluje tudi v projektu Zlata paleta Zveze likovnih društev Slovenije in dosega uspehe, kakor tudi ves čas pri skupinskih društvenih projektih.

Mentor društva Lojze Kalinšek, slikar, fotograf in likovni pedagog, ki društvo uspešno vodi in usmerja že vrsto  let, za razstavljavki pravi: »Majda Gartner od otroštva kaže ročne spretnosti in nagnjenje k likovnemu ustvarjanju. V zrelih letih se je posvetila oblikovanju nakita iz polimerne gline, pa tudi slikarstvu. V svojih likovnih ustvarjanjih združuje vsa področja oblikovanja, njen likovni izraz je čisto njen, prijazen in topel.«

»Dari Korošec se rada poigrava z obliko, kompozicijo in barvo ter likovni problem obravnava na svojstven način.  V kolažu je razvila svoj osebni stil, s katerim preseneča, kot je presenetila s svojim elegantnim retro naslanjačem, ki je natisnjen na vabilu.« Razstava bo odprta do 14. aprila 2018.

Besedilo Binca Lomšek

Foto: Lojze Burja in Binca Lomšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!