Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

"Mengeški likovni utrinki" v Logatcu

Na prvi septembrski petek je Likovno društvo Mengeš na povabilo Društva likovnikov Logatec postavilo razstavo v Stekleni galeriji Športne dvorane Logatec. Razstavo je poimenovalo »Mengeški likovni utrinki«, razstavlja 16 članov in članic društva. Odprtje razstave je bilo 6. septembra ob 19. uri. Dogodek je z igranjem na citre popestrila Brigita Nagode.
Predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec je v nagovoru pozdravil vse navzoče in izrazil zadovoljstvo, da gostijo tako uspešno in aktivno likovno društvo z veliko odmevnih skupinskih projektov. K besedi je povabil predsednico Likovnega društva Mengeš Leonido Goropevšek, ki je predstavila mengeško društvo.

»Začetki delovanja Likovnega društva Mengeš segajo v leto 1996. V  času zorenja društva so pestro ustvarjanje spremljali in usmerjali številni mentorji s področja slikarstva in grafike, pa tudi fotografija je del društvene dejavnosti. V več kot dveh desetletjih smo dozoreli in pridobili veliko znanja in napredovali v osnovnih likovnih prvinah.

Da naša dela in dosežke lažje primerjamo z drugimi ljubiteljskimi likovnimi društvi, se je društvo včlanilo v Zvezo likovnih društev Slovenije, kjer redno sodeluje v projektu Zlata paleta. Zanimive tematike, ki jih Zlata paleta  ponudi vsako leto kot izziv, nas spodbudijo k iskanju novih prijemov in poglobljenemu delu. Vedno bolj smo zadovoljni s sodelovanjem oziroma odzivom članov in članic, še bolj pa z uvrstitvami oziroma izbori na posamezne tematske razstave. Do leta 2018 je društvo prejelo veliko število priznanj in certifikatov ter osem zlatih, eno srebrno in tri bronaste palete kot najvišja priznanja v ljubiteljski likovni dejavnosti. Za svoje aktivno delovanje v projektu Zlata paleta je bilo društvo v letih 2015 in 2018 nagrajeno z bronasto plaketo. Menimo, da smo na pravi poti, dosežki in priznanja nam dajejo spodbudo za nadaljnje ustvarjanje. Na vse uspehe smo zelo ponosni, postali smo prepoznavni in spoštovani.

V društvu vsako leto pripravimo skupinsko razstavo, projekt, ki vključuje večino članov. Tako smo v zadnjih letih zelo uspešno izvedli kar nekaj odmevnih razstav, in sicer Jesen, Ikona, Mandala in druge zgodbe, Rdeča, Stol, Intima, Likovna iskanja, Avtoportret in Svetlo – temno. S temi razstavami gostujemo tudi po Sloveniji.

Društvo sodeluje tudi z drugimi društvi, se udeležuje ex temporov, svoja dela razstavlja po vsej Sloveniji, pa tudi v tujini. Že tradicionalno izvaja mentorstvo v Osnovni šoli  Mengeš. Občasno svoja dela člani tudi podarijo za dobrodelne namene, saj je za današnji čas to še kako dobrodošlo in potrebno.«

Po končanem programu so se navzoči ob domačih dobrotah in napitku prijetno zaklepetali.

Razstava bo na ogled do 27. septembra 2019 v času delovanja športne dvorane.

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi