Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Junij v znamenju likovnikov

Junij je čas prireditev na prostem in druženja v naravi. Za Likovno društvo Mengeš je mesec junij eden bolj aktivnih mesecev, saj poleg tradicionalne prireditve – galerije na prostem »Sprehod ob Pšati«, zelo aktivno sodeluje tudi z drugimi društvi v domači občini in izven nje.
Tako je društvo sodelovalo na 11. Golažijadi   v soboto 3. 6. 2017 v organizaciji društva tabornikov RUP Mengeš, kjer se je pet članic  pomerilo v kuhanju golaža.  Med 15 ekipami je naša ekipa zasedla 4. mesto. V nedeljo 4. 6. 2017 je društvo sodelovalo na 15. Ustvarjalnih delavnicah na gradu Jable v organizaciji Turističnega društva Kanja iz Trzina. Na teh delavnicah likovniki sodelujejo že vrsto let. Letos so na platna upodabljali pokrajino v senci visokih dreves na livadi pred gradom. Zanimivo je bilo  tudi opazovati trzinske rezbarje pri delu.

Predno odidejo na zaslužene počitnice,  imajo še kar nekaj  aktivnosti. Na povabilo KUD Polzela bodo 13. 6. 2017 odšli na Polzelo, kjer bo v Založah na graščini Novi Klošter  likovni ex tempore »Podobe Novega Kloštra skozi čas«, čez teden dni 20.6. pa bodo prisotni na odprtju razstave tega srečanja na osrednjem dvorišču in pod oboki graščine Novi Klošter v Založah. Dan poprej pa se bodo udeležili odprtja razstave  fotografije in kiparstva v okviru Zlate palete ZLDS, kjer tudi sodeujejo.

Vabljeni na galerijo na prostem »Sprehod ob Pšati«, ki jo pripravlja Likovno društvo Mengeš in  bo  v  Staretovem drevoredu v športnem parku v Mengeš v soboto 17. junija 2017 od 10. do 17. ure. Veseli bomo vašega obiska.

Besedilo in foto : Binca Lomšek

Oglejte si tudi