Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Likovniki petič v Grožnjanu

Člani Likovnega društva Mengeš smo se letos že petič udeležili mednarodnega ex tempora v Grožnjanu v Istri. Veliko število umetnikov iz mnogih držav daje obiskovalcem in sodelujočim mnogo novih videnj, pestrost likovnih del, inovativne pristope v različnih tehnikah. Ambient je specifičen, istrski. Malo mesto ima umetniško dušo, kar vidiš na vsakem koraku. Zato se radi vračamo, saj nas napolni z novimi idejami in izzivi.
Festival umetnosti je v tem čudovitem mestu na vrhu hriba potekal od 21. do 24. septembra in je že 24. po vrsti. Na ex temporu je sodelovalo 246 avtorjev, ki so oddali 255 del.

Iz Likovnega društva Mengeš smo se udeležili in razstavljali svoja likovna dela Irena Gorenc, Leonida Goropevšek, Binca Lomšek, Ina Malus, Helena Testen in Milica Tomšič. Zaradi slabega vremena  so organizatorji z ulic usmerili obešanje likovnih del v tri galerije. Pogrešale smo čar  razstavljenih velikih in malih slik  na kamnitih fasadah v ozkih uličicah. Kljub temu so organizatorji z bogatim kulturnim programom popestrili prireditev.

Veselje naše skupine je dvignila objava, da je Milica Tomšič s svojo sliko z naslovom »Pejsaž Istre« prejela priznanje sodelujočih umetnikov, ki ga je  delila  z italijanskim umetnikom. Veseli smo njenega uspeha in Milici čestitamo, saj je to resnično veliko priznanje v tako številčni konkurenci.


Besedilo in foto: Binca Lomšek 

Oglejte si tudi