Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
13°C
0°C
ČE.
14°C
-1°C
Deli
5608

Likovna razstava "Stol" v gorenjski prestolnici

V Tednu ljubiteljske kulture v letu 2017 je društvo prvič postavilo razstavo »STOL« v Kulturnem domu Mengeš, letos pa jo je postavilo na ogled v galeriji JSKD Bala v Kranju, odprtje razstave je bilo 22. maja 2018 ob 18. uri.

Naslov letošnje razstave j  sicer preprost, a rešitve tega vsakdanjega dela pohištva so drugačne, posebne, drzne. Šestnajst avtorjev razstavlja, vsak avtor je svoje razmišljanje in videnje enega najbolj uporabljenega dela pohištva na svoj način in v svobodni tehniki  izrazil na velikem platnu 100 x 80 cm.

Navzoče na odprtju je pozdravil Gregor Grašič, predstavnik JSKD IO Kranj in Galerije Bala, predsednica društva Leonida Goropevšek pa je predstavila društvo in razstavljena likovna dela kot upodobitev pomembnega elementa v življenju posameznika – stol.

V kulturnem programu sta prostor galerije napolnila s čudovitimi zvoki glasbenika Anastazija in Miran Juvan, pevka in pianist, obiskovalci doogodka so bili navdušeni.

Razstava bo v Galeriji Bala na ogled do 11. junija 2018 od ponedeljka do petka od 16. do 18. ure.
Spomladanski čas je za Likovno društvo Mengeš zelo aktiven, saj se ves čas nekaj pripravlja in razstavlja. Razstavo članov društva »Mengeški likovni utrinki« je društvo postavilo v začetku aprila v Grižah in jo te dni preselilo v občinsko stavbo v Mengšu.

 

Besedilo: Binca Lomšek

Foto: Lojze Burja

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi