Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

"Likovna iskanja" v Kulturnem domu Mengeš

V okviru Tedna ljubiteljske kulture je Likovno društvo pripravilo razstavo z naslovom Likovna iskanja, katere odprtje je bilo 9. maja ob 18. uri. Na razstavi je predstavljenih 35 likovnih del 17 avtorjev.
V nagovoru ob odprtju je predsednica društva Leonida Goropevšek pozdravila navzoče, še posebej podžupana Boga Ropotarja. Povedala je, da so razstavljena dela po vsebini in po interpretacijah zelo različnih slogov in avtorsko razpoznavna. Namen razstave je pokazati kakovostne rezultate in rast posamezne likovne produkcije avtorjev v določenem časovnem obdobju. Ne v vsebini in ne v slogu avtor ni bil omejen in je svobodno lahko izrazil svoja občutja, iskanja in raziskovanja.

O razstavi je spregovoril tudi mentor, likovni pedagog, slikar in fotograf Lojze Kalinšek, ki je povedal, da je bistvo razstave v tem, da je nastala brez skupne predpriprave, tako je avtor sam našel in ustvaril tisto, kar je videti na razstavi. Namen tega pristopa je prikaz napredka posameznega avtorja od enega obdobja do drugega oziroma kontinuitete likovne rasti avtorja, pa tudi brez posebne selekcije ali omejitev. Društvu je izrekel posebno pohvalo za razstavo.

V kulturnem programu je Anastazija Juvan s svojim čudovitim glasom zapela, Miran Juvan pa jo je spremljal na klavir, tako sta s svojimi zvoki in glasovi navdušila navzoče in popestrila prireditev.

Razstava bo na ogled do 13. junija ob delavnikih med 10. in 12. uro ter med 16. in 18. uro. Ogled je možen tudi ob dnevu predstav eno uro pred predstavo.

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

 

Oglejte si tudi