Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

GALERIJA NA PROSTEM »SPREHOD OB PŠATI« ODLIČNO USPELA

V soboto 18.6.2016 smo neumorni člani Likovnega društva Mengeš pripravili spomladansko galerijo na prostem »Sprehod ob Pšati«. V čudovitem spomladanskem vremenu in pravem, skoraj poletnem soncu so lipe v Staretovem drevoredu nudile senco devetnajstim likovnikom in njihovim slikam. Letos društvo praznuje 20.obletnico delovanja, zato smo se še posebej potrudili. Poleg članov društva, smo gostili kar devet gostov iz sosednjih občin Trzina, Cerkelj, Radomelj, Ljubljane …
Razstavljenih je bilo skupaj kar  143 slik ter  5 kipov, poleg številnih  stojal s temi slikami pa smo na breg Pšate  razstavili še tri skupinske mandale. Vsaka od njih je sestavljena iz 25 platen različnih avtorjev – članov društva in so večje od dveh metrov.  Prva skupinska slika je poustvarjena po ilustraciji Ančke Gošnik Godec »Babica pripoveduje«, druga je poustvarjena po slikarju iz 16. stoletja Pietru Brueglu  »Na tržnici«, tretja najnovejša »Mengeška mandala«  pa se je le preselila iz preddverja kulturnega doma Mengeš na breg Pšate.  Je avtorsko delo članov društva z mengeškimi posebnostmi , ki jih je na vogalih upodobila Binca Lomšek.

Preko dneva smo imeli veliko obiskovalcev. Predsednik Turističnega društva Dobeno  Martin Einsidler in njegova žena se nista  mogla nagledati razstavljenih umetnin.  Med  zgodnimi je bil tudi naš župan gospod Franc Jerič, ki nas je pohvalil takole: »Vreme je tako, kot ste si ga zaslužile«… To je priznanje za vse člane društva, da v Mengšu opazijo naše delo in  napredek, ter da ga znajo ceniti. Za uspešno delo v društvu je zaslužen naš mentor  likovni pedagog, slikar in fotograf Lojze Kalinšek, kateremu se lepo zahvaljujemo.

Hvala vsem za spodbudne besede in pohvale ob tej lepi prireditvi, to nam daje elan, še naprej se bomo trudili.

 

Besedilo:  Jakobina Šmon
Foto: Jakobina Šmon in Lojze Burja

 

Oglejte si tudi