Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
4°C
-5°C
PON.
3°C
-2°C
4825

Ex tempore Krasica Hrvaška

V majhni istrski vasici Krasica je konec tedna potekal že 21. festival Oleum Olivarum ali bolj razumljivo »Praznik oliv in olivnega olja«. Predstavili so se pridelovalci olja in izdelkov domače obrti in domače kulinarike. V sklopu tega praznika vsako leto potekatudi ex tempore na isto temo – oljke in olive.

Letos so se tri članice Likovnega društva Mengeš odločile, da prvič predstavijo svoja likovna dela in tako predstavijo tudi Mengeš preko meja Slovenije. Tega srečanja so se udeležile: Irena Gorenc, Helena Testen in Milica Tomšič.

Na tem ex temporu je sodelovalo 54 umetnikov iz Hrvaške, Slovenije, Italije, celo Francoz in Ukrajinec, ki pa oba živita v Sloveniji. Razstavili so 58 del, organizatorji so podelili pet sponzorskih nagrad in nagrade za tri najboljša dela po oceni strokovne komisije. Nagrade so bile od 30 litrov do 3 litre olivnega olja.

Z udeležbo na tej mednarodni prireditvi so bile naše članice zadovoljne, vsekakor bodo to prijetno istrsko vasico obiskale tudi prihodnje leto.
  

Besedilo: Milica Tomšič

Fotografije: Helena Testen

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!