Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

BOŽIČNI PLESNI NASTOP V AIA – MLADINSKEM CENTRU

22. decembra smo se ponovno zbrali v Mladincu vsi plesalci društva AIA, starši plesalk in plesalcev, sorodniki in ljubitelji plesa.
Plesne skupine hip hop malčki, hip hop pionirji in hip hop mladinke Yes team so pripravilie raznolike nove plesne točke, da se predstavijo in s plesno prireditvijo zaključijo praznični december pred vstopom v novo leto.

Dogodek so pričeli s skupinsko plesno  točko, na kateri je nastopilo 34 plesalcev, nato so  nas popeljali v svet plesnih musikalov. Vmes so s filmi pokazali tudi nekaj plesnih dogodkov zadnjega obdobja in plesne treninge.

Najprej smo si ogledali musikal 'Jelenček Rudolf', to je zgodba o zasmehovanju drugačnosti, toda Božiček izbere prav Rudolfa z rdečim nosom, da vodi njegovo vprego sani z darili za otroke. Naši najmlajši plesalci, skupina  hip hop malčki, so s plesom zgodbo prisrčno in sproščeno  zaigrali. Sledil je musikal  z naslovom 'Troli', plesalci hip hop skupine pionirjev so ob glasbi s plesom predstavili napeto zgodbo o dobrih in veselih Trolih in zlobnih Bergerjih, ki lovijo in jedo Trole, da bi bili  veseli. Zgodba se srečno konča, kot se za pravljični  december spodobi, Berger kralj postane s pomočjo služabnice srečen in prepove preganjati Trole. Za zaključek pa je sledil musikal najbolj izkušene hip hop skupine mladink Yes team.  Zaplesale so musikal 'Pet legend', zgodbo o petih nevidnih legendah, v katere otroci verjamejo, ker jim kaj lepega prinesejo (zobna vila, srečne sanje,  Božiček, velikonočni zajček), toda črni strah jim hoče to vzeti, da ne bi več verjeli in hoče, da jih je strah. S pomočjo Jaka Mraza se zgodba konča srečno, otroci še naprej verjamejo v dobro. 

Vsi plesalci so pripravili pester program in se odlično izkazali, v točke so vložili lastno kreativnost in energijo. Gledalci so do  zadnjega kotička napolnili prostor 'Mladinca', vseh skupaj nas je bilo namreč preko  140.

Čestitke vsem plesalkam in plesalcem! Po počitnicah gremo plesne skupine novim izzivom naproti, poleg nastopov nas čakajo tudi tekmovanja. Z novim letom pa pričnemo tudi z novimi vpisi, zato vabljeni vsi novi hip hop nadobudneži!

Besedilo in foto: trenerka  Sanja Tomšič

Oglejte si tudi