Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
1°C
-3°C
PET.
3°C
-3°C
Deli
5217

8. Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije

V nedeljo, 1. junija, je bilo središče dogajanja na gradu Komenda na Polzeli, kjer sta udeležence 8. Tabora ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije nagovorila Marko Slokar, predsednik KUD Polzela, in Klavdija Sitar, predsednica ZLDS.

Ljubiteljski slikarji in fotografi so se zbrali na taboru, ki je namenjen skupnemu ustvarjanju in druženju pred poletnimi počitnicami.

Kar 40 udeležencev si je ogledalo grad Komenda, graščino Schenek na Polzeli, v senci visokih dreves pa so se nekateri lotili slikanja. Drugi so si ogledali grad Žovnek nekaj kilometrov stran, ki ga že 26 let neutrudno obnavljajo prostovoljci. S fotografskimi aparati v rokah so zalotili pri delu in obnovi gospoda Franca Kralja, bivšega ravnatelja, župana Braslovč Branimirja Strojanška ob mešalcu betona, zidarskega mojstra Rudija Sedovška pri gradnji opornega zidu. Vse čestitke vsem zanesenjakom, ki vztrajajo pri obnovi. Grad Žovnek že kaže svojo podobo, ki so jo fotografi ujeli na sto in en način v svoje foto zapise. Iz Likovnega društva Mengeš sta se tabora udeležili dve članici, Leonida Goropevšek in Binca Lomšek.

Vsa nastala dela, tako platna kot tudi fotografije, bodo udeleženci dokončali in izbor poslali na razstavo, ki bo na ogled postavljena 15. septembra. Stkala so se nova poznanstva, druženje je bilo zelo živahno in sproščeno. Zdaj pa na počitnice …

 

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij