Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

25. Ex tempore Grožnjan

Tradicionalni mednarodni, tokrat že 25. Ex tempore Grožnjan je potekal od 27. do 30. septembra. Člani Likovnega društva Mengeš se zadnja leta redno udeležujejo tega velikega mednarodnega festivala likovnega ustvarjanja. Tokrat je ustvarjalo za to veliko prireditev kar osem članov društva, in sicer Irena Gorenc, Leonida Goropevšek, Milan Korbar, Binca Lomšek, Ina Malus, Boris Pospihalj, Helena Testen in Milica Tomšič.
Čudovito toplo jesensko vreme, sonce in rahla burja so ustvarjali razmere, da so čopiči kar plesali po platnu. Tako so nastajale slike: Irenin »Kažun«, Leonidine »Črte« in »Igrarije«, Milanov pejsaž in utrinek istrske ulice, Bincini ribi »Kovač« in »Lastovka«, Inin »Pejsaž«, Helenin diptih in Miličina »Kraljica morja«. Svoje slike so z zadovoljstvom razobesili na kamnite fasade in se s ponosom fotografirali poleg njih. Ogled številnih umetnin, ki so krasile kamnite fasade starega istrskega mesta – mesta umetnikov, so popestrile številne prireditve, koncerti, razstava gob, degustacija vin, fužija z istrskim tartufom …

Polni vtisov in idej za nova ustvarjanja likovnih del  v modernejših tehnikah so udeleženci našega društva sklenili, da se bodo tega mednarodnega srečanja v čudovitem okolju mesta umetnosti udeležili tudi prihodnje leto.

Besedilo in foto: Binca Lomšek

Oglejte si tudi