Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
13°C
10°C
Oceni objavo

Razstava mlade ljubiteljske slikarke v Trdinovem hramu

Gostišče Trdinov hram je dobra stara mengeška gostilna, kjer imajo člani Likovnega  društva Mengeš že nekaj let možnost razstavljati svoja likovna dela.

Veseli so, da jim je vodstvo gostilne to omogočilo.

Tokrat se na pobudo predsednice društva s svojimi slikarskimi deli v tehniki akril na platnu predstavlja članica društva, ljubiteljska slikarka mlajše generacije Elma Avdić.  Razstava je bila odprta 5.9.2023 in je na ogled do konca novembra 2023. 

Elma se je v začetku letošnjega leta priključila članom Likovnega društva Mengeš in od takrat aktivno sodeluje v vseh njihovih projektih.  

Sicer pa rada ustvarja že od malih nog. Likovno ustvarjanje ji pomeni veliko. 

Ko ustvarja, pozabi na vse skrbi in težave. Slikanje jo sprošča, pomirja in napolni z energijo. V vsako svojo sliko prenese delček svoje duše. Rada opazuje okolico, zlasti naravo, ki jo navdihuje. Njene barvitosti in raznolikosti ne  poskuša posnemati, ampak jo želi prenesti na platno kot svojevrstno doživljanje le-te. 

Njena najljubša tehnika je akril na platnu. Sama se želi v tej in drugih tehnikah izpopolnjevati, saj meni, da je še na začetku ustvarjalne poti. Voljna se je učiti in  morda nekoč svoje znanje deliti naprej.

Ob svoji prvi samostojni razstavi so jo obdajali mešani občutki, predvsem pa veselje in ponos ter odločnost, da bo šla naprej po tej poti. 

Člani Likovnega društva Mengeš ji ob prvem koraku na tej poti iskreno čestitamo.

Lepo vabljeni na ogled razstave. 

Besedilo: Estela Podgoršek

Foto: Helena Testen

 

Oglejte si tudi